drupal-onlinetrziste Izbor sustava za upravljanje sadržajem može da odredi relativnu vidljivost koju će imati za publiku, posebno za onu koja mnogo vremena provodi na društvenim mrežama.

U nastojanju da pomogne rast Drupal-a, glavni komercijalni suradnik Acquia, iskoristila je DrupalCon koja se održava u Londonu kako bi objavila da pokreće Acquia Apps Market oko Drupal aplikacija i alata za korisnike svojih Acquia Network usluga.

Apps Market će omogućiti nezavisnim programerima mjesto na kom mogu da ponude Drupal usluge i aplikacija na prodaju pretplatnicima Acquia mreže. Također, Apps Market će nadopuniti i proširiti postojeću Cloud hosting uslugu koju Acquia pruža a koja je pokrenuta krajem 2009 godine.

Beta verzija ovog tržišta Drupal aplikacija nudi pristup paketu za monitoring sajta Insights, SEO alat SEO Grader, Blitz, Drupalize, spam bloker i još neke aplikacije.

Među svim alatima koji su trenutno dostupni nainteresantniji je svakako proizvod pod nazivom SEO Grader, koji je razvijen od strane Volacci, na ćijem je čelu Ben Finklea, ugledni autor knjige „Drupal 6 Search Engine Optimization“. Finklea je svjestan činjenice da Drupal sajtovima nedostaje sposobnost da promoviraju sami sebe i integriraju svoj sadržaj sa društvenim mrežama.

SEO Greder obećava da će dostaviti automatiziranu formu mnogih analiza koje Ben Finklea sugerira u svojoj knjizi, uključujući i omogućavanje indeksiranja za "crawlability" i "findability."

Acquia Apps Market će biti pokrenut u 4 kvartalu ove godine.