steve-jobs-onlinetrziste

U sinoćnjem iznenađujućem saopštenju, Apple-ov Bord Direktora je objavio da je Steve Jobs podneo ostavku na mesto izvršnog direktora kompanije. Apple-ov glavni operativni direktor Tim Cook, imenovan je za njegovog naslednika a preuzimanje dužnosti stupa na snagu odmah.

Izvanredna vizija i vođstvo koje je imao Steve Jobs sačuvali su kompaniju Apple i doveli je na poziciju najinovativnije i najvrednije tehnološke kompanije u svetu. Steve Jobs je dao neprocenjiv doprinos uspehu Apple-a, okupljajući i inspirisući Apple-ove neizmerno kreativne zaposlenike i izvršni tim svjetske klase. U svojoj novoj ulozi predsednika Borda Direktora, Steve Jobs će nastaviti da služi Apple-u sa svojim jedinstvenim uvidom, kreativnošću i inspiracijom,

navodi u saopštenju Art Levinson, član Apple Borda Direktora i predsednik Genetech-a.

2004 godine, Steve Jobs je bio podvrgnut komplikovanoj ali uspešnoj operaciji uklanjanja tumora na pankreasu, pojavivši se na poslu samo nekoliko meseci kasnije. Posledice operacije, uklanjanje većeg dela pankreasa i dela digestivnog trakta potale su vidljive 2008 godine kada se Steve Jobs pojavio u javnosti sa značajnim gubitkom težine.

2009 godine, Jobs je otišao na bolovanje u trajanju od šest meseci, da bi se kasnije otkrilo da mu je izvršena transplantacija jetre. Nakon toga sve je izgledalo dobro do januara 2011 godine, kada je Steve Jobs još jednom objavio da ide na bolovanje, i već tada su krenule špekulacije da se ovaj put više neće vratiti.