firefox-add-ons-onlinetrziste Ovdje je 8 veoma korisnih Firefox dodataka (koji su u skladu s najnovijom verzijom Firefox-a) koji treba da pretvore vaš preglednik u veoma koristan alat za društveno umrežavanje.

Facebook Toolbar

Facebook Toolbar Firefox add-on sadrži Facebook traku za pretraživanje, izbornik brzih linkova (za izravan pristup profilu, prijateljima, inbox-u, fotografijama, bilješkama i Like), link na početnu stranicu Facebook-a, gumb za djeljenje i gumb za uploat fotografija. Alatna traka vas također obavještava o novim pokes, porukama, zahtjevima za prijateljstvo i postovima na zidu. Sa lijeve strane Facebook Toolbar-a nalazi se gumb za ukljičivanje i isključivanje “Friends Sidebar-a”, koji pokazuje ​​popis najnovija ažuriranja statusa vaših prijatelja.

Twitter Search

Twitter Search Firefox add-on je koristan, praktičko nevidljiv, alat koji služi za jednostavno praćenje određene osobe ili hashtag-a. Korištenje Twitter Search-a je vrlo jednostavno, treda samo da odete ne svoju adresnu traku (address bar) preglednika i upišite Twitter korisničko ime (zajedno s @) ili hashtag (sa #), i pritisnite Enter. Twitter Search će vas odvesti direktno na tu stranicu.

HootBar

Možda želite ažurirati svoj Twitter račun, a ne samo tražiti druge ljude. U tom slučaju, HootBar Firefox add-on je zgodan alat za tweeting putem adresne trake preglednika.

HootBar dodaje dva gumba na vaš preglednik: malu Twitter pticu u adresnu traku, i Hootlet gumb između adresne trake i trake za pretraživanje. Da biste ažurirali svoj Twitter račun, otrebno je samo da napišete svoj tweet u adresnu traku i kliknite na gumb Twitter ptica, Hootlet gumb daje vam više opcija. Sa HootBar možete koristiti više računa, samo dodajete naziv računa nakon svakog tweet-a. Za to će vam trebati HootSuite račun.

Google + Manager

Google + društvena mreža još uvijek nema Firefox Toolbar, ali Google + Manager Firefox add-on donosi neke vrlo korisne stvari. Google + Manager dodaje mali gumb na Google stranicama. Klikom na taj gumb pojavljuje se padajući izbornik linkova. Nakon toga možete otići izravno na svoj Google + profil, fotografije, albume, krugove, postavke i još mnogo toga, čak možete skratiti i URL. Google + Manager radi samo na Google web stranicama.

LinkedIn Companion

LinkedIn Companion Firefox add-on dodaje jednostavnu traku sa alatima (toolbar) vašem pregledniku koja sadrži dva gumba: “Share on LinkedIn” gumb i normalni LinkedIn gumb. Klikom na normalni LinkedIn gumb pojavljuje se padajući izbornik sa mogućnostima za povezivanje sa profesionalnom društvnom mrežom. Iz tog izbornika možete vidjeti nedavne LinkedIn profile i pretraživanja, pronaći ljude ili posao, dodati kontakte, pogledati LinkedIn JobsInsider i sve ono što bi inače raditi na LinkedIn mreži. LinkedIn JobsInsider je sidebar koji pokazuje vaše “unutarnje veze”, dok pregledavate poslove, drugim riječima, on pokazuje da li znate osobu koja zna osobu povezanu sa poslom.

Yoono

Yoono Firefox add-on je izvrstan alat za upravljanje sa više društvenih mreža. Yoono dodaje (hideable) sidebar u vaš preglednik, sa omogućenim multitaskom, objedinjuje vaše ažuriranje statusa za različite društvene mreže u jedan stream, omogućujući vam da ažurirate svoj status na svim vašim društvenim mrežama odjednom, a čak podržava i neke chat aplikacije. Yoono trenutno podržava AIM, Facebook, Flickr, Foursquare, FriendFeed, Google Talk, LinkedIn, MySpace, Twitter, Yahoo Messenger i YouTube.

TinyURL Generator

TinyURL Generator Firefox add-on vam omogućuje da veoma brzo skratite URL adrese. TinyURL Generator Firefox add-on dodaje mali link gumb u donji desni kut vašeg preglednika. Da biste generirali TinyURL, idite na stranicu koju želite linkati i kliknite na link gumb. TinyURL će automatski generirati i kopirati u Clipboard, a zatim to možete Paste bilo gdje, na Facebooku, Google +, Twitter i ostalo.

Pearltrees

Pearltrees pruža drugačiji način dijeljenje sadržaja na webu. On je sam po sebi i društvena mreža i sustav za dijeljenje, iako se također povezuje na Facebook i Twitter. Pearltrees vam omogućuje da kreirate stabala od linkova koje pronađete na webu. Ova stabla su dinamične veze, možete dodavati, uklanjati i ponovno se konektovati na te linkove.

Pearltrees Firefox add-on dodaje tri gumba sa lijeve strane adresne trake preglednika, gumb koji vam omogućuje da dodate stranicu koju pregledavate u svoje trenutnu stablo, gumb za odabir gdje staviti vaš link i Home gumb koji vas vodi na vaš Pearltree račun.