sa-Facebooka-na-Twitter-onlinetrziste Facebook će uskoro omogućiti korisnicima da sinkronizaciju Twitter račune sa svojim Facebook ažuriranjem. Najpopularnija društvena mreža navodi da radi na ovoj novoj značajki i da bi uskoro mogla biti dostupna korisnicima. Ranije je povezivanje sa Twitter-om bilo moguće samo sa Facebook stranica (prvenstveno namjenjeno bendovima, javnim ličnostima i poslovanjima) ili korištenjem aplikacija trećih strana.

Najava ove nove značajke koja će omogućiti povezivanje sa Twitter-om dolazi nakon što je Facebook predstavio svoj ​​"Subscribe" sustav koji radi na vrlo sličan način kao Twitter "Follower" značajka. Značajka mijenja dinamiku Facebook-a koji je do sada bio dijeljenje ažuriranja sa "prijateljima". Sada sa subscribe (pretplatom), Facebook korisnici će biti u mogućnosti da vide javne aktivnosti gotovo svi 750 milijuna korisnika.

Prema nekim izvorima, značajku koja povezuje Facebook profil sa Twitter-om bi službeno mogla biti predstavljena na Facebook F8 Developers Conference koja počinje 22. rujna.

Ovaj potez Facebook-a je pozitivan odgovor na promjenu koju je učinio Twitter, koji je početkom rujna znatno olakšao slanje Tweets izravno na Facebook račun. Također, tu je i Google +, za čiji uspjeh je zaslužno i to što je sa mreže veoma lako slati promjene na druga mjesta, pa mnogi ovu najavu nove Facebook značajke vide i kao odgovor na tu sposobnost mreže Google +.