youtube-editor-onlinetrziste Google je u YouTube update dodao osnovne opcije za uređivanje na platformu za deljenje video zapisa. Do sada, kad ste otpremili na YouTube, vaš video se mogao deliti ali se nije mogao menjati. Ako ste želeli da zamenite muzičku pozadinu ili da dodate neki efekat, morali ste to da uradite koristeći neki poseban program pa onda ponovo da postavite video na YouTube.

Sada možete da izmenite svoj video na YouTube-u i tako zadržite isti ID videa. To znači da možete da zadržite sve dotadašnje preglede i komentare videa, kao i sve postojeće linkove. Više nema potrebe da ponovo upload-ujete video!

Evo kako to radi: potrebno je samo da izaberite stavku “Edit video” na stranici videa ili na My Videos stranici.

Edit YouTube video Onlinetrziste

Sada možete da rotirate video, povećate kontrast i boju a možete da probate i opciju "I’m Feeling Lucky" za korekciju boja sa samo jednim klikom.

YouTube-ImFeelingLucky-onlinetrziste

Sačuvajte napravljene izmene a ako vam se ne dopada kako one izgledaju vrlo lako možete da se vratiti na originalni video. Takođe možete da sačuvate izmene u novi video i na taj način isprobate više verzija.

"Effects" kartica nudi 14 filtera razvijenih u saradnji sa servisom za obradu slika Picnik, kojeg je Google kupio u martu prošle godine. "Audio" kartica nudi brz način za promenu zvuka u videu.

Picnik-onlinetrziste

Važno je napomenuti da video sa preko 1.000 pregleda i video sa sadržajem trećih strana jedino možete sačuvati kao novi video nakon napravljenih izmena.

Evo kratak video snimak koji prikazuje šta možete da uradite: