jobsbook Prerana smrt Steve Jobs-a dao je nevjerojatan poticaj prodaji nadolazeće autorizovane biografije „Steve Jobs“ Walter Isaacson-a.

Knjiga je postala broj 1 na Amazon-ovoj "Movers & Shakers" listi, s obzirom da je prodaja knjige porasla za 42.000 posto od kako je Apple zvanično objavio smrt Steve Jobs-a. Za samo nekoliko sai knjiga je sa 424 mjesta po prodaji postala broj 1 na Amazonu a na Barnes & Noble broj 4.

Biografija „Steve Jobs“ trebala je da bude prezentirana javnosti 21. studenog ali s obzirom na nastale okolnsti može doći do određenih pomjeranja.

Ova autorizovana biografija se temelji na više od 40 intervjua sa Steve Jobs-om, kao i na intervjuima napravljenim sa više od stotinu članova obitelji, prijateljima, kolegama i konkurencijom.

Walter Isaacson, bivši glavni urednik TIME i autor najbolje prodavanih biografija o Benjamin Franklin i Henry Kissinger, navodno je dobio potpuni pristup životu Steve Jobs-a za pisanje ove biografije.

“Steve Jobs“ je prva, a ispostavilo se i posljedna autorizovana biografija legendarnog suosnivača i izvršnog direktora kompanije Apple.