microsoft.net Ako želite da postanete programer, ili ste programer početnik, kao najbolja opcija za posao nameće se iskustvo u .NET. Prema web sajtu za tech poslove, Dice.com, Američke kompanije su oglasile potrebu za više od 10.000 radnih mesta za koje se zahteva .NET iskustvo, što je za 25 odsto više u odnosu na prošlogodišnju tražnju programera sa .NET iskustvom.

Alice Hill, direktorka Dice.com, opisuje Microsoft .NET kao “tehnologiju koju programeri vole da mrze”. Programeri strahuju da će ako se specijalizuju za razvoj aplikacija u .NET-u, kasnije neće biti u mogućnosti da tako lako pređu i usvoje neke druge platforme. Takođe, razlog za ovaj jaz programera je i sama zarada, Alice Hill ukazuje na činjenicu da programeri koji razvijaju aplikacije u .NET u proseku zarađuju oko 83.000 dolara godišnje, dok oni programeri koji su recimo specijalizovani za Java, u proseku zarađuju nešto više od 91.000 dolara godišnje. U tom smislu Alice Hill predviđa da bi nastavak ovog trenda tražnje za .NET programerima mogao da rezultira i porastom zarade.

Prem podacima iz septembra 2011 godine, 27 odsto pretraživanja na Dice.com odnosi se na .NET programere i godine iskustva koje imaju, kao što je prikazano na sledećem grafikonu:

poslovi-net

Alice Hill savetuje svim početnicima koji žele da se probiju u tech industriji,da trebaju da se odluče za .NET, koji je relativno jednostavan okvir za učenje, a koji je prema podacima sve traženiji od strane poslodavaca.