intel Intel će uložiti 100 milijuna dolara u tvrtke koje rade na razvoju softvera i usluga za mobilne uređaje i računala. Ovaj potez treba da poboljša prisutnost proizvođača čipova na tržištu mobilnih uređaja.

Kompanija navodi da će investicije ići prema tvrtkama koje rade na razvoju "inovativnih aplikacija i digitalnog sadržaja" za mobilne uređaje i računala. Početnih 45 milijuna dolara će biti uloženo u 12 tvrtki u sljedećih nekoliko dana. Kompanija Intel navodi da će uložiti u Urban Airship, mobile platform-as-a-service tvrtku i 4tiitoo, Njemačkog proizvođača Tablet-a i softvera za mobitele. 4tiitoo je najpoznatiji po svom WeTab Tablet-u i operativnom sustavu, WeTab OS.

Intel navodi da bi kasnije uložio u Happiest Minds Technologies i TeliBrahma u Indiji, Outblaze Venture Holdings, Miartech i MakePolo.com u Kini, Neosem u Južnoj Koreji, SNSplus i Insyde Software u Južnoj Koreji i OneBe i G-cluster u Japanu.

Intel gotovo da je bez prisutnosti na smartphone tržištu a tek je ušao na Tablet tržište, u kojem vlada ARM, čiji se procesori koriste u većini uređaja. Kompanija će također ulagati u tvrtke koje se bave razvojom tehnologije i softvera za ultrabooks, koja je Intel promovirao kao novu kategoriju prijenosnih računala sa značajkama poput Tablet-a.

Intel je pokrenuo AppUp trgovinu, gdje korisnici mogu skinuti programe za rad na netbook i Tablet računarima koji se temelje na x86 čipovima. Međutim, ova trgovina nije baš primljena od strane korisnika kako je to kompanija očekivala.