glassdoorSajt za traženje posla, Glassdoor.com, objavio je rezultate svoje godišnje ankete za najbolju kompaniju za rad, a među najboljih 10 nalaze se Facebook, Google i Apple. Lista je sastavljena od 50 kompanija u kojima je najbolje raditi a rezultati su dobijeni na osnovu povratnih informacija od preko 250.000 zaposlenih. Anketa uzima u obzir stvari kao što su balans između posla i privatnog života, plata i beneficije, mogućnosti za napredovanje pa čak i mišljenja o tome kako direktor vodi kompaniju.

Facebook je rangiran na trećem mestu sa ocenom 4,3 od mogućih 5. Zaposleni u najpopularnijoj društvenoj mreži priznali su da je bilo mnogo posla, ali i da su adekvatno nagrađeni. Radnici imaju korektan tretman sa mnogo odgovornosti ali i sa mnogim privilegijama u jednoj vrlo zabavnoj atmosferi. Zaposleni u kompaniji Facebook su svom izvršnom direktoru Mark Zuckerberg-u dali rejting od 89 odsto.

Kompanija Google nalazi se na petom mestu sa ocenom 4.0. Google je poznat po nekim privilegijama koje daje svojim zaposlenima. Jedan recenzent je kao neke od privilegija naveo besplatan gurmanski doručak, trening sa ličnim trenerom u teretani pre ručka, masaža od 5 dolara, gurmanska večera i besplatan prevoz kući. Zaposleni u kompaniji Google su svom direktoru Larry Pege-u dali rejting od 92 odsto.

Kompanija Apple se nalazi na 10 mestu liste najboljih kompanija za rad. Zaposleni u kompaniji Apple su u suštini zahvalni što su u mogućnosti da rade u kompaniji koja pravi proizvode za koje se ljudi emotivno vezuju. Takođe, navode i vrlo opušteno i zabavno radno okruženje kao i dobru platu i beneficije. Neki zaposleni su u anketi naveli da su negative stvari to što se neki zadaci konstantno ponavljaju i da imaju malo prostora za napredovanje. Zaposleni u kompaniji Apple su svom direktoru Tim Cook-u dali rejting od 96 odsto, što je najviše u poređenju sa Facebook-om i Google-om.

10-najboljih-kompanija-za-rad