kinectVizija i tehnologija dubine percepcije koju Kinect ima uskoro mogla biti integrisana u laptope. Naime, kompanija Microsoft testira prototip laptop računara koji koristi Windows 8 i koji umesto tipične web kamere ima niz senzora na vrhu ekrana. Kompanija navodno testira Kinect tehnologiju za kretanje kroz Metro korisnički interfejs operativnog sistema pomoću gestikulacije i glasovne kontrole.

Microsoft neće izrađivati računare sa ugrađenom Kinect tehnologijom već kompanija planira da proizvođačima laptopa ponudi licencu za ugrađivanje ove tehnologije u svoje modele.

Microsoft očigledno shvata potencijal koji ova Kinect tehnologija ima i izvan konzola za igranje a i ohrabruje programere da počnu da kreiraju aplikacije koje koriste prednosti koje nudi ova tehnologija senzora pokreta. Verzija ovih senzora pokreta optimizovanih za PC koji će moći da vide objekte do 50 cm bez gubitka tačnosti, trebala bi da se pojavi na tržištu 1. februara po ceni od 250 dolara.

Kompanija Microsoft nije jedina koja eksperimentiše sa novim načinima interakcije sa računarima. Švedska kompanija Tobbi nedavno je predstavila sistem kontrole na Lenovo laptopima koji prati kretanje očiju i koji omogućava korisnicima da se kreću, selektuju i scroll-aju samo sa kretnjom svojih očiju. Tehnologija koristi senzor koji se nalazi ispod monitora i prati pokrete očiju, prevodeći ih u radnju na ekranu. Umesto pomeranja kursora pomoću miša ili touchpad-a sa ovom tehnologijom dovoljno je samo da pogledate aplikaciju ili link na koji želite da kliknete i kursor ne već tamo.