Angry-Birds-Space[8]

Najnovija igra za iOS i Android, Angry Birds Space je za manje od 5 dana napravila neke prilično nevjerojatne stvari. U prva tri dana aplikacija kompanije Rovio preuzeta je više od 10 milijuna puta a sada je postala i aplikacija broj 1. na Apple App Store.

Angry Birds Space je naslov najuspješnije aplikacije preuzela od “Draw Something” kompanije OMGPOP. Draw Something je bio glavni razlog zbog kog je kompaniju OMGPOP kupila Zynga prošlog tjedna za više od 200 milijuna dolara.

Draw Something je prvo mjesto držala neko vrijeme, i besplatna i plaćene aplikacija su na listi najuspješniji aplikacija jer većinu novca zarađuje putem prodaje unutar aplikacije.

Teško je izračunati koliko je novca Angry Birds Space zaradila s obzirom da se cijene za igru kreću od 99 centi za iOS do 6 dolara za Windows računala.

Mobilna industrija igra je mlada i njeni prihodi su znatno manji u odnosu na igre namjenjene za PC i konzole. U prvih 24 sata u studenom, Call of Duty: Modern Warfare 3 ostvarila je 400 milijuna dolara od prodaje igre za PC i konzole. No, gledajući samo broja korisnika, 10 milijuna kupaca koje ima Angry Birds Space je veoma impresivna brojka. U prava 24 sata samo je 6.5 milijuna ljudi kupilo igru Modern Warfare 3.

Vrijedi spomenuti i da kompanija Rovio prodaje mnogo artikala i izvan igre kroz razna partnerstva među kojima je partnerstvo i sa Walmart-om. Tu je također i online zarada putem prodaje virtualnih dobara unutar igre, sa prodajom unuta igre od 99 centi pa na više. Sve u svemu, kompanija Rovio je od prosinca 2010 godine pa do danas dosegla fantastičnu brojku od 700 milijuna preuzimanja cijele serije Angry Birds igara.