Roman Andreev Završen drugi Facebook Hacker Cup. Registracija za ovo takmičenje počela je u siječnju a programeri iz čitavog svijeta morali su rješavanjem algoritamskih problema proći tri kruga takmičenja prije velikog finala.

U kvalifikacijskim krugovima takmičenja na ovogodišnjem Facebook Hacker Cup-u učestvovalo je 6.000 programera iz cijelog svijeta, od kojih je u veliko finale stiglo samo 25 najboljih.

25 najboljih programera drugog Facebook Hacker Cup su svi muškarci, studenti, nezavisni programeri i stručnjaci iz cijelog svijeta. Facebook je svima platio ​​putne troškove do Kalifornije, uključujući i troškove za dobivanje Vize, jer je samo jedan ovogodišnji finalist Hacer Cup-a iz Sjedinjenih Američkih Država. Ostali finalisti su iz Rusije, Njemačke,Ukrajine, Poljske, Kine, Južne Koreje, Tajvana i Japana.

Jučer je održano veliko finala u kom se 25 najboljih programera iz cijelog svijeta natjecalo u rješavanju tri odvojena problema.Prošle godine ni jedan natjecatelj nije rješio sva tri problema, a to se nije dogodilo ni u ovogodišnjem finalu.

Ovogodišnji pobjednik drugog Facebook Hacker Cup-a je Roman Andreev iz Rusije koji je jedan problem riješio samo jedan minut brže od drugoplasiranog natjecatelja što je bilo dovoljno da osvoji trofej i ček od 5.000 dolara.

Tri najbolja natjecatelja drugog po redu Facebook Hacker Cup 2012 su:

1. mjesto: Roman Andreev iz Rusije, završio jedan problem točno za 1 sat i 4 minute

2. mjesto: Tomek Czajka iz SAD-a, završio jedan problem točno za 1 sat i 5 minuta

3. mjesto: Tiancheng Lou iz Kine, završio jedan problem točno za 1 sat i 44 minute