galaxy-s2 Kompanija Samsung Electronics saopštila je danas da je počela sa nadogradnjom svog Galaxy S II pametnog telefona na Android 4.0 poznat i kao Ice Cream Sandwich.

Upgrade će prvo biti pokrenut u Evropskim zemljama, prvo bi trebali biti nadograđeni telefoni u Poljskoj, Mađarskoj i Švedskoj, a zatim bi se postepeno radila nadogradnja Galaxy S II pametnog telefona i na drugim tržištima.

Južno Korejski proizvođač potrošačke elektronike kompanija Samsung ove godine je dobila vro značajno priznanje na Mobile World Congress 2012 održanom u Barseloni od Asocijacije Mobilnih Operatera (GSMA) koja je kompaniji dodelila Global Mobile Awards 2012 za najbolji pametni telefon na svetu, Galaxy S II.

Kompanija Samsung nije iznela previše detalja u današnjem saopštenju osim da će nadogradnja na Android 4.0 uskoro biti pokrenuta i za Galaxy Note, Galaxy S II LTE, Galaxy R, Galaxy Tab 7.0 Plus, 7.7, 8.9, 8.9 LTE i 10.1.

Pet meseci nakon što je Google pokrenuo Android 4.0 Ice Cream Sandwich i Galaxy Nexus, na čijem su razvoju radili zajednički Google i Samsung, operativni sistem počeo je da dolazi putem update-a na postojeće telefone ali i na nove proizvode

Pored nadogradnju postojećih proizvoda, Samsung je takođe najavio nekoliko novih proizvoda koji će koristiti najnoviju verziju operativnog sistema kompanije Google, među kojima su i Galaxy Note 10.1, Galaxy Tab 2 (7.0) i Galaxy Tab 2 (10.1).