draw-something Kompanija Zynga pregovara o kupovini kompanije OMGPOP, koja je tvorac Draw Something, trenutno najpopularnije Android i iOS aplikacije.

Neki izvori prenose da bi vrednost preuzimanja mogla biti između 150 i 250 miliona dolara ali da još ništa nije definitivno dogovoreno jer su se pojavile Japanske gaming kompanije DeNA i GREE koje su takođe zainteresovane za kupovinu kompanije OMGPOP.

Kompanija OMGPOP osnovana je 2008 godine sa početnim fokusom na društvene igrice u stilu tradicionalnih arkada igrica. Kako se web promet prebacivao na Facebook-u, tako je i OMGPOP. Kompanija se sada orijentisala na kreiranje društvenih igrica na iOS i Android uređajima.

Draw Something aplikacija postala je ogroman hit među korisnicima, za samo 40 dana imala je 30 miliona preuzimanja. Draw Something aplikacija vodi se kao igrica slična porodičnoj igri Pictionary, trenutno je najpopularnija aplikacija sa najvećim brojem dnevno aktivnih korisnika. Draw Something preuzela je liderstvo ispred Zynga igre Words With Friends i što se tiče mobilnih i društvenih igara. Inače, Zynga je kupila tvorca igre Words With Friends, kompaniju New Toy u decembru 2010 godine, što je dalo veliki podstrek razvoju strategije za ekspanziju na mobilnom tržištu.

OMGPOP Draw Something sada ima 12.2 miliona aktivnih korisnika dnevno dok Zynga Words With Friends ima 8 miliona aktivnih korisnika dnevno.

Ovi pregovori o kupovini pokazuje koliko brzo se stvari mogu promeniti kada jedna kompanija (tako neočekivano) napravi jedan ovako veliki hit, tada dolazi i do ovako velikih ponuda.