galaxy-note

Danas se na tržištu može pronaći na stotine Android telefona. Gledajući hardverske performanse i korisničko iskustvo za 5 Android telefona može se slobodno reći da su najbolji.

Samsung Galaxy Note
Često se naziva "phablet" zbog svog 5.3 inča velikog Super AMOLED zaslona. Samsung Galaxy Note je ogroman telefon ali mnogi korisnici baš to hvale navodeći da sa njim imaju portabilnost telefona ali i neke očajnički potrebne Tablet funkcionalnosti.

Nekada je bilo važno imati što manji mobilni telefon međutim, vremena su se promenila, danas ljudi žele telefone sa što većim ekranom. Prema jednom od posljednjih istraživanja koje je sprovela kompanija Strategy Analytics, skoro 90% vlasnika pametnih telefona navelo je da će njihov sljedeći telefon imati još veći zaslon.

Samsung Galaxy Note će sa svojom veličinom zadovoljiti sve one korisnike koji vole velike zaslone a također treba reći da on ima kamere od 8MP i 2MP kao i dual core procesor od 1.4GHz. Također, dolazi sa instaliranim operativnim sustavom Android 2.3 Gingerbread , a ima i sasvim dovoljno ROM-a za update na Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

htconexHTC One X / S
HTC One serija je najnoviji pokušaj kompanije u osvajanju većeg broja novih korisnika.

HTC One X je novi telefon sa zaslonom veličine 4,7 inča, procesorom quad-core Nvidia Tegra 3 (namjenjen međunarodnoj prodaji) ili dual-core Qualcomm Snapdragon (model za tržište SAD-a i Kanade), na njemu je već instaliran Android 4.0 Ice Cream Sandwich sa HTC-a Sense korisničkim interfejsom, ugrađenim Beats Audio i kamerama od 8MP i 1.3MP.

HTC One S je nešto manji model, ima zaslon veličine 4,3 inča, dual core procesor od 1.5GHz, kamere od 8MP i 1.3MP, Beats Audio i operativni sustav Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Oba modela su tanka i fantastičnim dizajnom koji bi prema očekivanjima kompanije HTC trebao da privuče veliki broj novih kupaca.

galaxysiiSamsung Galaxy S / S II
Samsung Galaxy S serija uređaja spadaju u najpopularnije pametne telefone u svijetu. Iako je upravo ova serija telefona predmet mnogobrojnih sudskih sporova između kompanija Samsung i Apple oko patenata i dizajna (velika sličnost izneđu Galaxy S i iPhone), to imak nije spriječilo kompaniju Samsung da isporuči milijune Galaxy S i Galaxy S II uređaja diljem svijeta.

Galaxy S je jedan od prvih dual-core Android pametnih telefona i definitivno među prvima koji je imao tada novi Samsung Super AMOLED zaslon, koji nudi svijetle i jasne boje čak i na jakom svjetlu.

Samsung Galaxy S II ima 4.3 inčni Super AMOLED zaslon, 1.2GHz dual core procesor i dolazi sa operativnim sustavom Android 2.3, a treba reći da je dostupno ažuriranje na Android 4.0.

Mnogi smatraju da je Samsung Galaxy S II najbolji Android pametni telefon koji se može naći na tržištu a treba reći da je Samsung Galaxy S II nedavno proglašen za najbolji telefonom na svijetu. Ova popularnost dovela je skoro do euforije oko nadolazećeg Samsung Galaxy S III pametnog telefona koji bi trebao da ima quad core procesor i keramičko kućište.

droid4Motorola Droid serija
Motorola Droid serija (u svijetu poznata kao Motorola Milestone), bila je jedna od prvih koja je Android telefone, i sam Android OS, predstavila širokoj populaciji i definitivno prvi Android telefon koji je u to vrijeme bio dostupan u SAD. Motorola Droid X, model od prije dvije godine smatrao se jednom od najozbiljnijih konkurencija Apple iPhone-u.

Motorola Droid 4 je model koji je trenutno dostupan. Model Droid 4 ima 4 inčni qHD zaslon, 1.2GHz dual core procesor, kamere od 8MP i 1.3MP, operativni sustav Android Gingerbread i ono što ga najviše karakteriše tipkovnicu sa pozadinskim osvjetljenjem koja se izvlači.

Droid serija spada u rijetke visokokvalitetne Android uređaje koji praktikuju fizičku tipkovnicu, što je čini veoma popolarnom kod korisnika koji vole fizičke tipkovnice pored omogućenih zaslona osjetljivih na dodir.

galaxynexusSamsung Galaxy Nexus (Google Telefon)
Samsung Galaxy Nexus je trenutni službeni "Google Telefon".

Samsung Galaxy Nexus ima 4.6 inčni Super AMOLED zaslon, 1.2GHz dual core procesor, kamere od 5MP i 1.3MP i pokreće ga Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Ovaj pametni telefon pruža potpuno Google iskustvo, što znači da telefon ima veliki broj uglavnom besplatnih aplikacija unaprijed instaliranih od strane operatera i proizvođača. Telefon također ima i Google-ov NFC platni sustav, Google Wallet.

Ovo je prvi telefon koji je bio dostupan sa već instaliranim Android 4.0 Ice Cream Sandwich i još uvijek jedan od rijetkih uređaja koji ga imaju.