Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Etsy savetuje prodavce kako da istaknu i prodaju svoje proizvode

2 0 komentara

Etsy

Etsy bi trebalo biti vaša prva destinacija ako imate nešto autentično za online prodaju. Etsy je online tržište na kom se prodaje na milione unikatnih proizvoda poput nakita, fotografija i ostalih proizvoda ručne izrade.

Sajt je 2005 godine pokrenut od strane grupe slobodnih umetnika kojima je on bio idealno mesto na kome će moći da prodaju svoje radove.  Etsy je i danas mesto na kom većinu prodavaca i dalje čine slobodni umetnici koji od prodaje svojih radova na Etsy ostvaruju solidnu zaradu. Na Etsy možete pronaći veliki broj različitih proizvoda tako da je potrebno uložiti malo truda kako bi privukli što veći broj potencijalnih kupaca.  Naravno, nije Etsy jedino mesto na kom možete da prodajete svoje fotografije, nakit, muziku i ostale umetničke radove, tu su i druga online tržišta poput TuneCore ili devianART.

Na Etsy, reputacija je sve. Najbolja praksa prodaje na Etsy izdvaja nekoliko načina privlačenja prave vrste pažnje:

 • Prodaja kvalitetnih proizvoda. Prilično je jednostavno, trebate prodavati ono što volite i ono u šta verujete a to će onda sigurno biti primećeno od drugih.

Etsy-Collage

 • Fotografije visokog kvaliteta: Izgled je ono što privlaći pažnju! Vaši proizvodi moraju biti kvalitetno predstavljeni, dobro osvetljena, atraktivna fotografija proizvoda će privući pažnju kupaca. Etsy nudi video dizajniran s ciljem da pomogne prodavcima da unaprede fotografiju svojih proizvoda.
 • Ispunite svoju online prodavnicu: Što više stvari nudite na prodaju, veće su mogućnosti da će vas kupci pronaći.
 • Optimizacija za pretragu: Etsy daje nekoliko saveta kako da vas lakše pronađu u pretrazi. U opisu svog proizvoda koristite ključne reči i fraza koje će kupci verovatno koristiti za pretragu sličnih proizvoda. Razmotrite mogućnost da u nazivu proizvoda koji prodajete uključite i frazu za pretragu, to će vam pomoći privući još veći broj potencijalnih kupaca.

Description-etsy

 • Podelite svoju priču: U svom Shop Profile istaknite šta je to što vas izdvaja od ostalih. Možda vas to preporuči za Etsy blog kao featured seller.
 • Pin It: Etsy je bio jedan od prvih e-commerce sajtova integrisan sa društvenom mrežom Pinterest. Treba reći da već postoji dosta snažna zajednica na Pinterest-u koja organizuju svoje liste želja za kupovinu na Etsy. Ono što ne bi bilo loše da uradite jeste da odvojite nešto vremena na proučavanje navika pinovanja ove zajednice, tako će te sigurno držati korak sa aktuelnim trendovima.

Na Etsy nekoliko kategorija je izuzetno popularno:

 • Nakit (Jewelry) 2,785,793 stavki
 • Umetnost (Art) 1,181,870 stavki
 • Dodatna oprema (Accessories) 839.175 stavki
 • Deca (Children) 696.661 stavki
 • Stvari za kuću (Housewares) 517.725 stavki
 • Papirni proizvodi (Paper Goods) 509.206 stavki
 • Odeća (Clothing) 407.693 stavki

Written by admin

21 Aprila, 2012 at 7:41 pm

2 0 komentara to 'Etsy savetuje prodavce kako da istaknu i prodaju svoje proizvode'

Predplati se na komentare sa RSS or TrackBack to 'Etsy savetuje prodavce kako da istaknu i prodaju svoje proizvode'.

 1. dobar dan, zeleo bih da prodajem neke proizvode preko Etsy pa me zanima, koje su nase mogucnosti iz Srbije sto se tice slanja proizvoda i naplacivanja tih proizvoda, ako jos uvek nije moguce placanje kod nas preko PayPala…kako onda da nam ljudi iz inostranstva plate za nase prozvode? unapred veoma zahvalan. pozdrav

  ivan

  9 feb 13 at 11:44

 2. […] Preporučujemo da pročitate članke “Kako početi sa prodajom na eBay” i “Etsy savetuje prodavce kako da istaknu i prodaju svoje proizvode”. […]

Ostavi komentar