codecademy

Izuzetno popularni web sajt za interaktivno učenje kodiranja, Codecademy, pored JavaScrip nudi i tečajeve za HTML i CSS.

Ako želite naučiti HTML, možete početi s HTML Codecademy 101 tečajevima. Sajt je interaktivan i vodiće vas kroz lekcije kodiranja i to potpuno besplatno.

Ovo su prvi tečajevi na sajtu izvan JavaScript-a, a osnivači ističu da je prve tečejeve pohađalo više od milijun korisnika.

Zach Sims, jedan od osnivača Codecademy naglašava da kompanijin projekt Code Year, kojem je cilj da se što većem broju ljudi u 2012 godini približi kodiranje, trenutno ima gotovo pola milijuna tjednih sudionika.

Zach Sims i njegovi kolege se nadaju da će sa ovim načinom učenja učinit sajt i lekcije još jednostavnijim za početnike koji žele na najlakši način naučiti programirati. Codecademy i programiranje je namjenjeno za sve i svakoga, jednostavno učenje bi trebalo svakoga potaknuti da dodatno individualno angažiranje po pitanju daljnjeg učenja.

Treba reći da su tečajevi korisnički generirani putem Creators značajke na sajtu koja omogućuje da provjereni profesionalci kreiraju lekcije na Codecademy platformi. Tečaj HTML101 kreiran je od strane Andy Ebi Haydar.

Naši tečejevi se koriste u raznim vrstama učionicama. Dobili smo e-mailove potpore i pohvale od nastavnika iz osnovnih, srednjih pa čak i visokih škola. Nadamo se da će HTML i CSS biti izvrsna dopuna tečajevima koje već koriste,

priopćio je Zach Sims.

Codecademy pokrenut je u kolovozu prošle godine i vrlo brzo je privukao veliku pažnju zajednice programera. Tim koji stoji iza Codecademy projekta do sada je uspjeo privući 2,5 milijuna dolara investicija.