simultano-koristenje-tv-i-tablet

Novo istraživanje analitičke kompanije Nielsen potvrđuje ono što većina sumnja o simbiozi između Tablet-a i televizije, i pruža nadu startup-ima koji žele da profitiraju na drugom ekranu u dnevnoj sobi korisnika.

U anketi sprovedenoj u četvrtom kvartalu 2011 godine kompanija Nielsen je utvrdila da 88 odsto vlasnika Tablet-a u SAD koristi svoj uređaj najmanje jednom mesečno dok gleda televiziju, 45 odsto to čini svakodnevno.

Korišćenja Tablet-a u dnevnoj sobi je globalni trend. 80 posto Britanaca navodi da najmanje jednom mesečno koriste Tablet dok gledaju televiziju.

Što se tiče Italijana i Nemaca, 29 odsto korisnika i jedne i druge zemlje izjavilo je da nikada ne koriste Tablet dok gledaju televiziju.

Kompanija Nielsen takođe navodi da 86 odsto vlasnika pametnih telefona u SAD koristi svoje uređaje dok gledaju televiziju i to najmanje jednom mesečno. U Velikoj Britaniji, 78 odsto vlasnika pametnih telefona navelo je da spadaju u simultane korisnike. 34 odsto Italijana i 35 odsto Nemaca navelo je da ne koriste svoj pametni telefon dok gledaju televiziju.

simultano-gledanje-tv-i-pametnog-telefona

Populacija koja obavlja više zadataka dok gleda televiziju predvođena je onima koji proveravaju svoj e-mail, ali Nielsen otkriva još jednu popularnu aktivnost koja ima važne implikacije za aplikacije kao što su GetGlue, Miso i IntoNow, koje su usmerene na poboljšanje ovog proširenog iskustva drugog ekrana u dnevnoj sobi.

Veliki broj vlasnika uređaja povezuje se sa sadržajem koji se odnosi na TV, tražeći informacije povezane sa nekom TV emisijom ili tražeći informacije o proizvodima koji se reklamiraju na televiziji,

navodi kompanija Nielsen u svom izveštaju.

Rezultati istraživanja kompanije Nielsen sugerišu da kada potrošači u rukama imaju pametni telefon ili Tablet, oni pokazuju interesovanje da saznaju više od oglašivača, što je jasna priliku za marketere da krenu napred sa svojim oglasnim inicijativama.