HuffingtonPost

Huffington Post upravo je ušao u istoriju kao prvi blog koji je osvojio prestižnu Pulicerovu Nagradu.

Nagradu je u kategoriji nacionalnog izveštavanja dobio je vojni dopisnik David Wood. Njegova serijal iz deset delova, "Beyond the Battlefield", istražuje živote nekoliko veterana koji su teško povređeni u Avganistanu i Iraku.

Huffington Post je druga online organizacija koja je osvojila Pulicerovu Nagradu. ProPublica, nezavisna i neprofitna novinarska organizacija bila je prva online organizacija koja je osvojila Pulicerovu Nagradu, 2010 i 2011 godine.

Međutim, Huffington Post je blog, čist i jednostavan, i prvi koji je imao tu čast da bude nagrađen za svoje novinarstvo.

Suosnivač Huffington Post-a Arianna Huffington izuzetno je ponosna na nagradu koju je osvojio David Wood ističući da je Huffington Post u proteklih nekoliko godina napravio pravu stvar angažovanjem iskusnih i dobro poznatih novinara kakav je i David Wood.

Ova velika pobeda Huffington Post-a je i pobeda svih blogova koji svojim čitaocima nude kvalitetan sadržaj. Dokle god blog novinari rade dobar posao, pronalaze originalne priče, provode vreme sa svojim izvorima i znaju te priče kvalitetno da napišu, menjanje medijske industrije će ići sve brže i brže.

Huffington Post pokrenut je 9. maja 2005 godine a 2011 godine kupuje ga kompanija AOL za 315 miliona dolara.

Prošle godine Huffington Post je objavio da ima 37 miliona jedinstvenih mesečnih posetilaca i više od milijardu pregleda stranica mesečno.