images

Aplikacija za snimanje i dijeljenje kratkih videa Viddy, eksplodirala je na Facebook-u i sa 6.5 milijuna korisnika postala je druga najpopularnija besplatna iOS aplikacija.

Nakon pokretanja Viddy Facebook Timeline aplikacije prije dva mjeseca došlo je do značajnog rasta broja korisnika. Prošlog tjedna aplikacija je u samo 24 sata zabilježila 300.000 novih korisnika.

Viddy spada u skupinu od nekoliko video aplikacije koje se natječu da postignu uspjeh sličan Instagram-u, nudeći iPhone korisnicima jednostavan način za snimanje, uređivanje i dijeljenje kratkih videa.

Zvanično je objavljeno da Viddy sada ima 6.5 milijuna korisnika što znaći da se broj korisnika aplikacije za samo dva mjeseca povećao za 2.5 milijuna što je aplikaciju pozicioniralo kao broj 2, ispred Instagram-a, na listi najpopularnijih besplatnih iOS aplikacija. Osim što je druga najpopularnija besplatna iOS aplikacija, Viddy je sada i foto/video aplikacija broj 1.

Viddy

Viralnost Viddy aplikacije može se pripisati kombinaciji odličnog iskustva i zanimljivog sadržaja, Facebook Timeline integracije, videima kreiranim od strane popularnih osoba i njihovom dijeljenju milijunima njihovih obožavatelja koji su se potom u velikom broju odlučili registrirati i slijedite ih na Viddy. Također, to je rezultiralo da naša aplikacija bude visoko pozicionirana na App Store pa je tako i postala izloženija korisnicima,

navodi svoje viđenje eksplozivnog rasta Viddy izvršni direktor Brett O’Brien.

Iskustva korištenja Viddy je veoma slična iskustvu koje nudi Instagram, što znači da možete veoma brzo napraviti video i koristiti njene “production packs” radi dodavanja specijalnih efekata. Treba napomenuti da Viddy ipak zarađuje novac prodajom svog “production packs” za 0,99 dolara.

Da li ova viralnost aplikacije Viddy može dovesti do sličnog uspjeha koji je postigla aplikacija Instagram prodajom Facebook-u? Teško je reći, ali aplikacija koja dodaje milijune novih korisnika svaki tjedan svakako da privlači pozornost velikih kompanija.