imagesCARPLJC6

Organizovanje i upravljanje sa sledbenicima na Twitter-u može ponekad biti veoma dugotrajan zadatak, koji vam uzima vremena koje ste planirali za slanje poruka i širenje svog uticaja. Postoji veliki broj Twitter alata koji vam pomažu u organizovanju i upravljanu sledbenicima i sa kojima možete da uštedite dosta vremena.

Neki od tih korisnih alata su:

Twepe

Jedan pravi mali dragulj od alata. Za malu cenu, Twepe vam šalje e-mail sa dnevnim rezimeom aktivnosti vaših Twitter sledbenika, uključujući i nove sledbenike i izgubljene sledbenike, a također ćete primiti i e-mail pri svakom pominjanju. Jedino za šta nećete primiti e-mail jeste kada neko favorizuje vaš Tweets.

Treba reći da Twitter takođe radi neke od ovih stvari, pa će vam tako poslati e-mail svaki put kad steknete sledbenika (ali ne i kada ih izgubite) i kada vas neko pomene. Mnogima je primanje ovih pojedinačnih e-mailova veoma zamorno tako da se mnogi odlučuju koristit Twepe koji je mnogo jednostavniji i kvalitetniji.

Upotreba Twepe-a obuhvata analizu koga treba da pratite i uočava Twitter botove koji vas prate jedan dan a onda unfollow ako im ne uzvratiti praćenje.

Usequitter

Usequitter je alat je dosta sličan Twepe-u, s tim da on šalje nedeljni pregled (rezime). Alat je za sada besplatan s tim da je planirano da plaćena verzija bude za više naloga.

Followerwonk

Followerwonk nudi nekoliko alata. Možete analizirati i kroz grafikone predstaviti sve svoje sledbenike po starosti, obimu poruka i drugim metrikama. Takođe možete da vidite i sortirate sve vaše sledbenike u spread sheet formatu, omogućavajući vam da vidite najuticajnije ili bar aktivnije sledbenike. Isto tako možete da pretražujete biografije svojih Twitter sledbenika i njihovih sledbenika, uporedite sledbenike i analizirate njihovu aktivnost. Na kraju možete i da uradite unfollow bez napuštanja sajta.

Postoje besplatne i plaćene verzije proizvoda. Plaćene verzije nude veliki broj dodatnih funkcija.

Manage Flitter

Većina Twitter naloga sledi račune koji ih ne prate nazad ili su neaktivni. Ovo smanjuje odnos sledbenika i računa koje sledite i time čini da račun izgleda manje uticajan u očima mnogih. Manuelno pronalaženje i uklanjanje onih koji nemaju nikakvu vrednost za vas je strahovito gubljenje vremena.

Ovde na scenu stupa Manage Flitter. Ovaj besplatni alat će skenirati vaš nalog (kada ste mu dali dozvolu), a zatim izlistati sve vaše sledbenike. Vaše sledbenike potom možete sortirate po broju sledbenika, po broju računa koji slede, broju poslatih tweets i ostalo.

Kada sortirate vaše sledbenike na način na koji požele, preporuka je da one koji nemaju sliku, one koji vam nisu uzvratili praćenje i one koji su neaktiveni, označite i veoma jednostvno unfollow.

Ako želite da saznate više o nekom računu, uključujući i broj njegovih sledbenika, tweets i ostalo, dovoljno je da samo mišem pređete preko tog korisničkog imena. Ovo je zaista korisna funkcionalnost sa kojom ne morate ići na svaku stranicu računa posebno, sve račune vaših sledbenika vidite na jednom mestu

Tweepi

Tweepi je još jedan alat koji pomaže u pronalaženju ljudi koji vas ne prate nazad i njihovom unfollow. Tu su i funkcije da unesite korisničko ime, sortirate njihove sledbenike ili one koje soni prate i zatim sledite neke od tih računa, pregledati te račune i ostalo.

Neke od naprednijih funkcija se plaćaju. Treba reći da neke od tih plaćenih funkcija Manage Flitter nudi besplatno.

Contaxio

Alat Contaxio namenjen je za Twitter, Facebook, LinkedIn i Google +, sa nekoliko razlika u funkcionalnosti koje određuje svaki individualni API.

Osećaj koji Contaxio odaje jeste da se radi o veoma "ozbiljanom" proizvodu sa čistim interfejsom, podršku za više platformi i sposobnošću za izvoz podataka. Kao i kod većine alata postoji besplatna i plaćena verzija Contaxio alata.

Sa Contaxio alatom možete da analizirate svoje sledbenike i one koje vi sledite te da preduzmete određene akcije protiv onih koje izaberete. Contaxio nudi mnogo funkcija koje vredi pogledati a jedna sofisticirana karakteristika koja "nedostaje" jeste sposobnost da se vidi preklapanje između profila na više mreža, i dodavanje računa na jednoj platformi koji već pratite na drugoj.

Ovo su samo neki od velikog broja Twitter alata koji su vam dostupni na Internetu. Ono što njih izdvaja su neke korisne funkcije i stabilnost koju su pokazali tokom vremena. Bez obzira koji alat koristite, proverite kakvu dozvolu za pristup vašem nalogu treže pre nego što im je date, i, ako prestanete da ga koristite, obavezno se prijavite na Twitter i ukloniti njihov pristup.