pinvolve

Popularnost društvene mreže Pinterest je fascinantna pa stoga i ne čudi što se pojavio veliki broj njegovih klonova. Takođe, Facebook aplikacija pod nazivom “Pinvolve” konvertuje vašu Facebook Stranicu u Pinterest oglasnu ploču.

Da biste koristili Pinvolve, morate prvo da se prijavite na Facebook kao jedan od administratora stranice pre nego što instalirate aplikaciju. Nakon instalacije, Pinvolve će kreirati novi odeljak na vašoj Facebook stranici koji predstavlja sve vaše foto postove u stilu Pinterest-a.

Aplikacija takođe povlači i sve Facebook Like i komentare koji su povezani sa svakim postom. Ako post ima dosta komentara, onda će samo prvih nekoliko biti navedeno na glavnoj Pinvolve stranici, sa linkom ka ostatku komentara. Kada se klikne na link, on će vas odvesti na foto stranicu na Facebook-u.

Pinvolve nije aplikacija koja samo prikazuje Facebook sadržaja u Pinterest stilu, ona takođe obezbeđuje alate koji vama i vašim obožavateljima omogućavaju da te postova delite i na društvenoj mreži Pinterest. Kada pređete preko slike na Pinvolve oglasnoj ploči, pojaviće se Pinterest dugme “Pin It”. Klikom na njega sliku ćete vrlo jednostavno postaviti na Pinterest.

Sada je pojavilo nešto slično i za društvenu mrežu Google +. Korišćenjem prigodno nazvanog Greasemonkey userscript Google + Pinterest, možete odmah transformisati vaš Google + feed u mrežu poruka i fotografija sličnu Pinterest-u.

google

Da biste instalirali ovaj userscript na Firefox, morate imati instaliran Greasemonkey add-on, dok se Safari korisnici mogu odlučiti za GreaseKit. Korisnici Chrome-a samo trebaju instalirati userscript direktno sa sajta.

Kada instalirate userscript, vaš Google + newsfees će se transformisati u tri kolone, a fotografije će sa novim rasporedom doći do punog izražaja.

Isto važi i za profilnu i za Google + Stranicu, na kojima će se sadržaj sada prikazivati u Pinterest stilu. Promene su naravno samo površne, što vam omogućava da komunicirate sa Google + kao i obično, ostavljate komentare, delite sadržaj i ostalo.

Osim promene stila prikazivanja u Google +, skripta takodje stavlja fokus na sadržaj koji gledate, sakrivajući meni i chat prozor. Meni se prikazuje kada pređete preko leve strane ekrana, a isti efekat se koristi za prikazivanje chat prozora na desnoj strani.

Za razliku od Facebook-a, ovde ne postoji stvarna integracija sa društvenom mrežom Pinterest, proces pin-ovanja i repin-ovanja sadržaja nije omogućen.