angry birds space

Kompanija Rovio, kreator planetarno popularne Angry Birds danas je putem Twitter-a objavila da je njena posljednja igra Angry Birds Space preuzeta više od 100 milijuna puta za samo 76 dana od objavljivanja. Fascinantno!

Kompanija Rovio lansirala je igru Angry Birds Space 22. ožujka i od tada korisnici kao da su poludjeli za ovom igrom. Samo tri dana nakon lansiranja objavljeno je da je igra Angry Birds Space preuzeta 10 milijuna puta a u prvom tjednu, 20 milijuna puta. Za samo 35 dana igra je dosegla 50 milijuna preuzimanja na svim platformama. Igra je trenutno dostupna na iOS, Android, OS X, Windows i BlackBerry PlayBook.

Koliki je uspjeh kompanija Rovio postigla sa svojom serijom Angry Birds igara govori i podatak od prošlog mjeseca kada je kompanija objavila da su sve Angry Birds igre do sada preuzete više od milijardu puta, naglašavajući da je polovica preuzeta u posljednjih šest mjeseci.

Kompania Rovio najavila je za 18. lipanj lansiranje igra pod nazivom Angry Birds Heikki koja će biti dostupna samo za igranje na Web-u. Također, nedavno je potvrđeno i da je kompanija kupila sva prava na Casey’s Contraptions, šarmantnu i vrlo zaraznu puzzle igru koja će uskoro biti dostupna pod novim nazivom Amazing Alex.

Kompanija Rovio ističe kako očekuje da će igra Amazing Alex postići uspjeh sličan Angry Birds Space.