Facebook_app_store

Facebook je pokrenuo App Center kako bi svojim korisnicima pomogao pretraživanje softvera dostupnog na društvenoj mreži. Facebook App Center će biti dostupan na desktop računarima kao i na mobilnim operativnim sistemima Android i iOS.

Najveća društvena mreža na svetu najavila je pokretanja svog App Centar pre dva meseca. App Center, kojem će korisnici moći pristupate iz levog navigacionog Facebook menija, predstaviće personalizovane preporuke aplikacija zasnovane na pojedinačnim interesima korisnika i njihovih prethodnih aktivnosti. Aplikacije će se moći pretraživati po kategoriji, kao što su "games" or "lifestyle."

Facebook navodi da će svaki korisnik imati "personalizovano iskustvo" sa preporukama na osnovu onoga koje aplikacije oni i njihovi prijatelji koriste. Facebook App Center trenutno ima oko 600 aplikacija, uključujući Electronic Arts igru The Sims, video aplikaciju Socialcam i usluge za društveno deljenje kao što je Pinterest.

Svaka aplikacija će ima screenshot i detaljan opis, tako da se korisnici veoma lako mogu informisati pre nego što preuzmu i instaliraju neku od njih. Na svakoj stranici sa informacijama o aplikacijama će se nalaziti i dugme "Send to Mobile" koje će kada se na njega klikne poslati link ka lokaciji za preuzimanje na mobilni telefon korisnika.

App Center prikazuje aplikacije koje su integrisane sa Facebook platformom ali ih društvena mreža ne hostuje već će samo korisnike upućivati na Apple App Store, Google Play ili sajt na kome može da se preuzme.