facebook-wpFacebook je danas napokon objavio službeni WordPress plugin koji omogućuje čvršću, čišću i jednostavniju integraciju između milijuna WordPress blogova i najveće društvene mreže na svijetu.

Matt Mullenweg predstavio je WordPress 2003 godine koji je od jednostavnog bloging softvera danas narastao u najpopularniji sustav za upravljanje sadržajem na svijetu. S druge strane, Facebook kao najveća društvena mreža i svojevrstan društveni fenomen, dobro je poznat svima. Integriranje Facebook-a i WordPress-a od uvijek je bilo problematično.

Naime, na WordPress-u je trenutno dostupno skoro 20 tisuća dodataka (plug-in) od kojih više od tisuću omogućava neki oblik povezivanja sa Facebook-om. Blogeri koji su željeli povezati svoj blog sa Facebook-om, pronašli bi neki od tih dodataka, instalirali bi ga na svoj blog i nadali se da će on raditi.

Većina blogera zna da veliki broj ovih dodataka ne radi kako bi trebalo ili uopšte ne radi, tako da je objavljivanje službenog Facebook dodatka velika stvar.

facebook za wordpress

Ono što Facebook for WordPress dodatak omogućuje jeste postovanje sadržaja objavljenog na vašem blogu na vaš Facebook Timeline ili Stranicu. Također, ako spomenete prijatelja pod njegovim Facebook imenom, dodatak će automatski poslati post na Timeline tog vašeg prijatelja.

Ovo je jedan vrlo jednostavan i čist plugin koji radi upravo ono što većina WordPress korisnika treba. Osim toga, Facebook je obnajavi i dodatake koji su sada dostupni kao WordPress widgets, male, pokretna komponente koje WordPress blogeri mogu postaviti gdje god žele. Widgets uključuje Activity Feed, koji pokazuje vašim posjetiteljima što njihovi prijatelji rade na vašem sajtu, Preporuke za najbolje stranice i postove na vašem blogu, Okvir za Komentare i prilagodljivi gumbi Like, Subscribe i Send.