microsoft connected car

Microsoftov Connected Car tim, koji je odgovoran za tehnologije koja se koristi u sustavima kao što je Ford Sync, radi na integriranju rješenja kompanije Microsoft u budućim vozilima. Kompanija Microsoft radi na integraciji operativnog sustava Windows 8, Windows Phone uređaja, Kinect, Windows Live, Bing, Azure Cloud platforme te tehnologije za prepoznavanje glasa TellMe u sljedećoj generaciji Connected Cars.

Microsoftov Connected Car tim ima veliku bazu kupaca u automobilskoj industriji. U posljednjih četrnaest godina, isporučio razne iteracije sustava Windows Embedded Automotive platforme za automobilske dobavljača velikih automobilskih marki kao što su Honda, Nissan, BMW, Mercedes-Benz, Aston Martin i McLarena. Također, tim se udružio sa nekoliko odabranih proizvođača automobila u cilju stvaranje integriranih telematičkih proizvoda kao što su Fiat Blue & Me, Ford Sync i Kia UVO.

Kombiniranjem identifikacije korisnika, Cloud pristupa i data mining, transformirat će buduće automobile iz pasivnih objekata u inteligentne asistente kako za vozače tako i za putnike. Novi Connected Car će poznavatu svoje putnike, te će komunicirati sa njima putem govora, gestikulacije i praćenja lica. Naučit će njihove navike, te na osnovu toga nuditi personalizirane kontekstualne informacije i pomagati im u vožnji do njihovog odredišta. Koristeći se velikim brojem aplikacija, svoje putnike će informirati i zabavljati, te ih držati povezanim sa ljudima i informacijama do kojih im je stalo,

navodi kompanija Microsoft.