iphone-5

Prema istraživanju koje je sproveo Gazelle, jedan od vodećih Američkih sajtova za prodaju potrošačke elektronike (www.gazelle.com), korisnici obožavaju Apple iPhone. Rezultati istraživanja, objavljeni u čast iPhone-ovog petog rođendana 29. lipnja pokazuju koliko velik utjecaj je ovaj uređaj imao na mnoge aspekte života potrošača, od njihovog ponašanja pri kupovini gadgeta, društvenog aspekta pa sve do seksa.

Više od 1.000 Gazelle korisnika sudjelovalo je u ovoj online anketi koja je pokazala nekoliko interesantnih rezultata:

  • iPhone je nešto bez čeka korisnici ne mogu a ne Facebook. Na pitanje, bez kog uređaja ili platforme ne bi mogli živjeti, većina (65%) izabrala je iPhone, dok je samo nekoliko (1%) navelo da nebi moglo bez Facebook-a. Gotovo 15% ispitanika izjavilo je da bi se radije odrekli seksa nego da za vikend budu bez svog iPhone-a.
  • Gotovo 40% učesnika online ankete navelo je da je veći ekran nešto što bi najviše željeli vidjeti u sljedećoj iPhone verziji.
  • Zahvaljujući iPhone-u, korisnici su mogli prestati koristiti neke uređaje. Gotovo 70% ispitanika izjavilo je da su kupovinom iPhone-a prestali koristiti iPod ili mp3 player. Pedeset i pet posto prestalo je koristiti foto-aparat, a preko 40% više ne koristi GPS uređaj osim na iPhone-u.
  • Više od 25% učesnika online ankete navodi da “gotovo uvijek” koristi svoj iPhone za vrijeme obroka, dok je na zabavi i sl. iPhone nije samo promijenio način na koji komuniciramo i pristupamo informacijama, on je je također u potpunosti promijenila živu društvenu interakciju. 58% ispitanika navelo je da koristi svoje iPhone u društvenom okruženju ili “često” ili “ponekad”, dok je samo 17% ispitanika navelo da u takvoj situaciji koristi iPhone “rijetko” ili “nikada”.
  • Gotovo 85% ispitanika navelo je da je koristilo svoj iPhone čak i u kupaonici. Možda je još zabrinjavajući nalaz da je gotovo 4% ispitanika koristilo svoj iPhone za vrijeme seksa.