windows 8

Iako je očigledno da će Windows 7 korisnici moći uraditi nadogradnju na Windows 8, kompanija Microsoft nije ponudila nikakve detalje vezane za nadogradnju sa različitih Windows 7 verzija niti da li će se moći nadograditi stariji operativni sistemi kao što su Vista ili XP. Međutim, danas su procurile neke informacije iz Microsofta koje se tiču nadogradnje na Windows 8.

Prema tim informacijama, korisnici svih Windows 7 verzija moći će nadograditi svoje sisteme na  Windows 8, Windows 8 Pro s tim da će samo korisnici Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprise i najverovatnije Windows 7  Ultimate moći nadograditi svoje sisteme na Windows 8 Enterprise zadržavajući sve svoje podatke i podešavanja.

Oni korisnici koji na svojim računarima imaju operativne sisteme Windows XP ili Windows Vista, moći će izvršiti ograničenu nadogradnju na Windows 8. Korisnici koji imaju XP SP3 moći će nadograditi svoj operativni sistem na Windows 8 bez mogućnosti podešvanja operativnog sistema, sa zadržavanjem datoteka i aplikacija. Oni koji imaju operativni sistem Vista (bez servisnog paketa) samo će moći zadržati lične datoteke, dok će korisnici Vista SP1 će moći zadržati lične datoteke i aplikacije. Instalacije jezika navodno neće moći biti nadograđene bez nove instalacije.

windows 8 nadogradnja