salesforce

Danas su potvrđene glasine od prošle nedelje da cloud computing gigant Salesforce kupuje kompaniju Buddy Media za 689 miliona dolara. 

Kompanija Buddy Media nudi društveno-medijsku analitiku nekim od najvećih brendova u svetu među kojima su Forda, Mattel i Hewlett Packard. Mogućnosti za isporuku ciljanog marketing sadržaja preko Facebook-a, LinkedIn-a i YouTube koju svojim klijentima pruža Buddy Media svakako će biti odlična nadogradnja tehnologije za monitoring društvenih medija koju je Salesforce stekao prošlogodišnjom kupovinom Radian6. Buddy Media i Radian6 činiče osnovnu polugu Salesforce Marketing Cloud.

Misija kompanije Buddy Media je da eliminiše postojeće stanje anarhije u društvenom marketingu. Sa Salesforce Marketing Cloud, marketinški stručnjaci će moći da ujedine svoje napore s ciljem boljeg organizovanja svojih timova, optimizovanja svojih društvenih programe i donošenja stvarnih poslovnih rezultata,

navodi u današnjem saopštenju suosnivač i izvršni direktor Buddy Media, Michael Lazerow.

Salesforce navodi da je ovaj dogovor o kupovini već odobren od strane Borda kompanija Buddy te da očekuje da će se sve formalnosti završiti do 31. oktobra 2012 godine.

Treba reći da ova današnja potvrda kupovine od strane Salesforce dolazi samo desetak dana nakon što je Oracle kupio kompaniju Vitrue, koja je bila jedan od konkurenata Buddy Media.