android-apps

Iako postoji veliki broj kvalitetnih Android aplikacija koje su objavljene od početka godine pa do sada mi smo izdvojili 4 koje su po našem mišljenju najbolje:

Flipboard

Flipboard aplikacija bila je jedna od najboljih iPhone aplikacija prošle godine a u lipnju je i službeno stigla na Android. Flipboard aplikacija korisnicima donosi svjetske i društvene vijesti u obliku prekrasnog magazina. Flipboard prikazuje vijesti, fotografije i statusno ažuriranja dijeljena putem vašeg društvenog Graph a uključuje i YouTube integraciju kao i integraciju Google +. Flipboard aplikacija ujedno je i najbolji način za čitanje sadržaja izdavača trećih stranana mobilnim uređajima.

Instagram

Instagram je aplikacija za djeljenje fotografija koja za 18 mjeseci stekla oko 30 miliona iOS korisnika. Prije nekoliko mjeseci aplikacija Instagram postala je dostupna i za Android korisnike. Samo tjedan nakon toga, najveća društvena mreža na svijetu Facebook objavljuje da je kupila ovu izuzetno popularnu aplikaciju za čak milijardu dolara. Aplikacija omogućuje instant dijeljenje na Facebook, Twitter i Tumblr kao i komuniciranje sa prijateljima putem komentara i Like. Instagram će raditi na Android verziji 2.2 i novijem koji ima podršku za OpenGL ES 2

Google Drive

Google Drive aplikacija dostupna je besplatno uz pretplatu. U poređenju sa konkurentom Dropbox, Google Drive je superiornije i isplativije rješenje za spremanje i dijeljenje dokumenata. Za pojedince i organizacije koje se već oslanjaju na Google Docs, migraciju na Google Drive bit će izuzetno jednostavna. Sa Google Drive možete pohraniti sve vaše datoteke na jednom mjestu tako da im možete pristupiti sa bilo kojeg mjesta i dijeliti ih sa drugima. Drive aplikacija radi besprijekorno na svim Android uređajima a od 28. lipnja postala je dostupna za preuzimanje i na iOS uređajima.

Chrome 

Google Chrome aplikacija dostupna je samo na Android uređajima na kojima je instaliran Ice Cream Sandwich. Chrome mobile i desktop aplikacije besprijekorno komuniciraju jedna sa drugom, što znači da možete pristupiti svom bookmarku i povijesti pregledavanja putem aplikacije. Chrome aplikacija korisnicima također omogućuje prijelaz između kartice bez potrebe da se ide na izbornik kartica. Chrome aplikacija također podržava i glasovno pretraživanje, Bookmarking i privatno pregledavanje.