Windows-8-od-26-oktobra-zvanicno

Kompanija Microsoft danas je konačno i zvanično objavila da će njen dugo očekivani operativni sistem Windows 8 biti dostupan od 26. oktobra. Ovaj datum poklapa se sa ranijim procenama tržišta. Kompanija Microsoft od ranije je obećavala da će Windows 8 najverovatnije biti zvanično dostupan od oktobra 2012 godine.

Skoro tri godine nakon objave operativnog sistema Windows 7, kompanija Microsoft je objavila da će korisnici moći da kupe novi operativni sistem, ili da urade nadgradnju svoj postojećeg operativnog sistema (Windows XP, Vista ili Windows 7) na njega.

Windows 8 je radikalna prekretnica u odnosu na svoje prethodnike s obzirom da će novi operativni sistem biti jedinstven za sve uređaje, i računar i tablet i pametne telefone.

Početkom ovog meseca kompanija je objavila cenovno vrlo primamljiv model nadogradnje. Naime, korisnici koji koriste Windows XP, Windows Vista i Windows 7 moći će nadograditi svoje sisteme na Windows 8 Professional za samo 39.99 dolara putem online preuzimanja.

Kompanije Microsoft takođe je objavila da će Windows 8 26 oktobra u isto vreme biti dostupan u 109 zemalja i na 231 jeziku.