windows 8

Microsoft pokazuje veliku želju da privuće što veći broj korisnika na svoj novi operativni sistem Windows 8. S tim u vezi, kompanija će učiniti veoma pristupačnim prelazak sa trenutne instalacije Windows operativnog sistema na najnoviju verziju. Bez obzira da li vam je instaliran Windows 7, Vista ili XP, moći ćete ga nadgradite na Windows 8 Pro za samo 39.99 dolara. Takođe, nakon što nadogradite operativni sistem, ako želite moći ćete besplatno dodati i Windows Media Center putem opcije "Add features".

Pored toga što je jeftina, nadogradnja je prilično jednostavna tako da će je većina korisnika moći uraditi sama, bez traženja pomoći. Nakon što preuzmete Windows 8 Upgrade Assistant, bićete vođeni korak po korak od kupovine do instalacije, uz obaveštavanja o nekompatibilnosti aplikacije ili uređaja, funkcijama koje donosi Windows 8, šta ćete moći da zadrži od datoteka sa starog operativnog sistema, i tako dalje.

Cena nadogradnje od 39.99 dolara je zaista jeftina, za referencu, nadogradnja Windows Vista operativnog sistema na Windows 7 Home Premium koštala je 120 dolara a na Windows 7 Ultimate 220 dolara.

Takođe, vredi napomenuti da iako možete preuzeti ISO datoteku putem Windows 8 Upgrade Assistant i potom napravite sopstveni bootabe DVD ili USB drive, Microsoft će vam prodati backup DVD za 15 dolara plus troškovi dostave (shipping). Isto tako, Windows 8 Pro nadogradnje u obliku DVD paketa moći će se kupiti i u lokalnim prodavnicama po ceni od 69.99 dolara. Ove cene će prema navodima kompanije važiti na 131 tržištu do 31. januara 2013 godine, za sada je još uvek nepoznato koliko će se oni nakon tog datuma povećati.

Nema sumnje da Microsoft iako još nije zvanično lansirao novi Windows 8 želi da u što kraćem vremenskom roku privuće veliki broj korisnika.

Kompanija Microsoft ranije je objavila da svi oni koji kupe Windows 7 računar posle 2. juna 2012 godine da će moći da ga nadograde na Windows 8 Pro za samo 14.99 dolara. Nadogradnja sa operativnog sistema Windows 7 će biti praktično neprimetna, omogućiće korisnicima da sačuvaju datoteke, aplikacije i podešavanja sa svog operativnog sistema. Prema glasinama od prošle nedelje, nadogradnjom sa Windovs Vista moći ćete sačuvati samo datoteke, a korisnici koji budu radili nadogradnju sa Windovwa XP moći će zadržati i datoteke i aplikacije.