vlc

Nakon nekoliko godina razvoja, VideoLAN tim napokon je pokrenuo svoj popularni VLC video player na Androidu, što znači da ako imate jedan od novijih ARMv7 Android uređaja, bit ćete u mogućnosti preuzeti VLC video player aplikaciju sa Google Play.

Beta verzija nije stabilno izdanje te je rečeno da će raditi nešto sporije u odnosu na konačnu verziju. Također će podržati uređaje koji imaju ARMv7 procesor sa NEON podrškom. Podržani uređaji uključuju Galaxy Nexus, HTC One X, Samsung Galaxy S III, Motorola, HTC Desire i Nexus One.

U početku, VLC video player je bio usmjerena na "napredne korisnike i hakere", doživljavan je poput noža švicarske armije (Swiss Army knife), video player koji reprodukciju gotovo sve vrstu video ili audio datoteka.

Android korisnici već neko vrijeme čekaju da VLC aplikacija postane dostupna za njihove mobilne uređaje. Ako ste u mogućnosti instalirati VLC beta, onda ćete svakako biti u stanju reproducirati većinu audio i video datoteka te koristiti multi-track audio i titl podršku. VLC aplikacija za Android također podržava auto-rotaciju, prilagodbu i kontrolu glasnoće gestikulacijom. Widgeti, audio kontrola, cover art i knjižnica audio medija također su uključeni u aplikaciju.

VideoLAN navodi da u finalnoj verziji popularnog video playera treba očekivati da će osnovni korisnički interfejs biti promjenjen i da će još neki elementi doživjeti poboljšanje performansi. To znači da ako želite stabilnu i pouzdanu aplikaciju, onda ne treba da preuzimate ovu beta već da čekate da kompanija objavi zvaničnu verziju svog VLC playera.

Posjetite VideoLAN web sajt kako bi saznali više detalja o aplikaciji VLC Android beta.