finalna windows 8 verzija na torrent sajtovima

Finalna verzija Windows 8 procurila je na Internet samo jedan dan nakon što je kompanija Microsoft objavila da je nadolazeći operativni sustav postao dostupan za OEM partnere. Kopija se može pronaći na mnogim sajtovima za dijeljenje sadržaja, radi se o "N" verziji sustava Windows 8, što znači da ne uključuje Windows Media Player.

Europska Unija je 2004 godine naredila kompaniji Microsoft da mora obezbjediti i kopiju sustava Windows koja ne sadrži media player.

Microsoft je odbio komentirati način kako je "N" verzija postala javno dostupna, ali se trenutno čini da je netko od OEM partnera odgovoran za dostupnost finalne verzije operativnog sustava Windows 8 na velikom broju sajtova za djeljenje sadržaja.

Iako MSDN i TechNet korisnici neće službeno dobiti pristup finalnoj verziji Windows 8 sve do 15. kolovoza, Enterprise verzija operativnog sustava Windows 8 širom je dostupna na raznim sajtovima za dijeljenje sadržaja. Na torrent sajtovima pojavila se verzija za 64 bitne računare relativno male veličine. ISO datoteka pod nazivom MICROSOFT.WINDOWS.8.ENTERPRISE-N.RTM.X64.VOLUMN.ENGLISH.NON_BOOT_DVD-SAMOVARWZT, velika je samo 2.83 GB, što je čudno ali to može da znači da datoteka ne sadrži boot.wim, što objašnjava riječi: NON_BOOT_DVD u nazivu ISO datoteke.

Prosto rečeno, DVD nije bootable. Kao što vjerojatno već znate, Microsoft je zvanično objavio datum izlaska dugo očekivanog operativnog sustava, to će se dogoditi 26. listopada.

Također, kompanija je već objavila cijene nadogradnje koja će koštati samo 39,99 dolara za one koji koriste licenciran Windows XP, Windows Vista i Windows 7 operativni sustav.