blogger Dynamic Views

Ako ste posjetili neke od Googleovih službenih blogova u posljednjih nekoliko mjeseci, možda ste primjetili “Dynamic View” temu koja optimizira sadržaja i do 40 posto brže učitava stranicu nego kod starijih template-a.

Google navodi da od kada je pokrenut Dynamic View, više od 2 milijuna korisnika Google Blogger-a implementiralo je ovu značajku. Google je sada ovo iskustvo proširio i na one posjetitelje koji pristupaju vašim stranicama putem mobilnog uređaja.

Google navodi da od trenutka kada je objavljena ova značajka za desktop računare, veliki broj Blogger korisnika su počeli da traže više mobilnih značajki. Kompanija ih je poslušala te sada mogu ponuditi brže učitavanje stranica i svoje “napredno iskustvo čitanja” sa Dynamic View na mobitelima.

Da biste omogućili Dynamic View (dinamički prikaz) značajku, Blogger korisnici je jednostavno moraju uključiti u template postavkama. Da biste konfigurirali dinamičan pogled za mobilni na svom blogu, odaberite “Template” karticu, a zatim kliknite na postavke pod “Mobile” pregledom. Ako je već koriste i imaju je kao zadanu opciju, Google će automatski servisirati pogled optimiziran za mobitele kada vaši posjetitelji pristupaju stranicama pristupiti sa svojih telefona.

blogger Dynamic View 2

Trenutno je omogućen samo “Classic” pogled, koji je najprikladniji za male ekrane mobitela. Korisnici Tablet-a i dalje učitavati punu desktop temu. Podržani preglednici uključuju zadani Android Browser, Chrome za Android i iOS te Safari za iOS.