skydrive-na-androidu

Kao što je pre dve sedmice i obećano, Microsoft SkyDrive servis za skladištenje u Cloud-u sada je dostupan i na Android uređajima. Microsoft SkyDrive aplikaciju možete preuzeti na Google Play Store.
Iako su mnogi u početku bili rezervisani prema SkyDrive-u ipak ovaj servis ima sve više korisnika. SkyDrive korisnicima nudi besplatno 7 GB prostora za skladištenje u Cloud-u.

Kompanija Microsoft želi da privuće što veći broj ljudi da koriste SkyDrive sa dolazećim operativnim sistemom Windows 8 i Office 2013. U novoj verziji Office, podrazumevano (default) čuvanje datoteka je sada SkyDrive umesto lokalnog hard diska.

Sada kada je SkyDrive aplikacija i zvanično dostupna za korisnike Android a od ranije i za iOS i Windows Phone korisnike, Microsoft je pokrio mobilno tržište tako da bi u idealnom slučaju mogao postati najlakši mogući način sa kojim korisnici različitih uređaja mogu da pristupe svojim datotekama.

Mi želimo da budemo sigurni da ste u mogućnosti da pristupite svojim datotekama bez obzira na to koje uređaje koristite, tako da je važno da nastavimo širiti SkyDrive iskustvo na uređaje koje koristite svaki dan. Ova nova aplikacija za Android je slična našim mobilnim aplikacijama za Windows Phone i iOS uređaje koje su korisnicima dostupne već neko vreme,

navodi se u saopštenju kompanije Microsoft.

SkyDrive aplikacija radi na uređajima koje pokreće Android 2.3 ili neki noviji Android OS. Aplikacija obećava sledeće funkcije:

  • Pristup svim vašim SkyDrive datotekama uključujući i datoteke koje se dele sa vama.
  • Prikaz nedavno korišćenih dokumenata.
  • Upload grupe fotografija ili video snimke sa vašeg telefona.
  • Delenje datoteka i fotografija, slanjem linka putem e-maila ili neke druge aplikacije.
  • Otvaranje SkyDrive datoteka u nekim drugim Android aplikacijama.
  • Upravljanje datotekama, brisanje ili kreirate novih foldera.