Iako se ranije špekulisalo da će Answers.com najvjerojatnije kupiti About.com, New York Times je objavio da je za 300 milijuna prodao skupinu About sajtova InterActiveCorp (IAC), Američkoj Internet kompaniji sa više od 50 brandova diljem 40 zemalja.

Skupina About sajtova ukljućuje About.com, CalorieCount.com i ConsumerSearch. com, koje je 2005 godine NYT kupio za 410 milijuna dolara.

Ranije je objavljeno da je Answers.com najozbiljniji kupac koji je za About.com ponudio oko 270 milijuna dolara, međutim prošli tjedan je došla ponuda od IAC od 300 milijuna dolara.

Sa svojom kolekcijom edukativnih arikala diljem mnoštva tema About.com je bio u mogućnosti da sa tražilica privuće ogroman web promet i tako ostvaruje velike prihode od oglašavajna. No, nakon što je Google počeo sa optimiziranjem svog algoritma za pretraživanje poznatog kao Panda Update, web promet na sajt je pada tako da je došlo da znatnog smanjenja prihoda. NYT navodi da je samo u prošlom kvartalu morao da izdvoji 195 milijuna dolara kako bi se pokrilo loše poslovanje About.com, te da uspješnost u budućnosti ne izgleda puno svjetlije.

Iako je NYT prodao grupu About sajtova za dosta manje novca barem neće morati brinuti o budućim gubicima ovih sajtova.

About.com ima mnogo bolje šanse za uspješan na IAC, koji drži niz popularnih web sajtova poput Match.com, Vimeo, i Ask.com.

About.com dao je veliki doprinos našoj kompaniji od kada je u našem vlasništvu. Njegova stručnost u optimizaciji za tražilice (SEO), stručni sadržaj i prihodi ostvareni od CPC (cost-per-click, cijena po kliku) i prikazivanja oglasa učinile su ga veoma vrijednim dijelom našeg portfelja u posljednjih sedam godina. Ova prodaja će omogućiti NYT da se fokusira na razvoj i rast naših temeljnih brendova na lokalnoj, nacionalnoj i na globalnoj razini,

priopćio je Arthur Sulzberger, Jr., predsjednik The New York Times kompanije.