Rat Apple-a i Samsunga oko kršenja patenata se vodi na Sudovima širom svijeta. Još jedna bitka je završena, Sud u Tokiju donio je odluku po kojoj kompanija Samsung Electronics nije prekršila patente u vlasništvu kompanije Apple. Spor se vodio oko patenta za prijenos multimedijskih sadržaja između uređaja.

Ova odluka Suda u Tokiju dolazi nakon što je prošlog tjedna Samsung izgubio ključnu bitku u SAD te kao odštetu mora Apple-u da plati više od milijardu dolara.

Prema nekim informacijama, ove dvije kompanije vode više od 50 Sudskih sporova širom svijeta.

Pozdravljamo odluku Suda koja je potvrdila ono što mi govorimo čitavo vrijeme, da naši proizvodi ne krše Apple-ova intelektualna vlasništva,

navodi se u priopćenju kompanije Samsung.

Sud u Tokiju odbacio je ceo ovaj slučaj koji je Apple podnio u kolovozu, utvrdivši da Samsung nije u sukobu sa patentima kompanije Apple koji se tiču sinkronizacije glazbe i video podataka između uređaja i servera.

Po mnogima ključna bitka u ratu ove dvije komanije okončana je prošlog tjedna kada je Američki Sud donio odluku da je Samsung povrijedilo Apple-ove patente za mobilne uređaje, uključujući iPhone i iPad. S obzirom na odluku Suda, Apple sada traži zabranu prodaje osam Samsung telefona na Američkom tržištu.

Samsung je obećao da će se žaliti na tu odluku suda i da će borba protiv Apple biti nastavljena.