novi-ipod-touch

Pored svog novog iPhone 5, Apple je jučer predstavio i nekoliko novih iPod proizvoda. Izrađena od anodiziranog aluminija, peta generacija iPod Touch je 6,1 mm debljine i 88 grama težine, što je najtanji i najlakši iPod Touch do sada. Najnovija verzija iPod Touch također će pružiti podršku novom Lightning konektoru.

Po prvi put, iPod Touch je dostupan u više boja a Apple je također poboljšao i kamere. Stražnja kamera je 5 megapiksela i dolazi sa LED bljeskalicom, autofokusom i f/2.4 otvorom blende.Prednja kamera sada podržava FaceTime HD na 720p.

Apple navodi da će baterija na novom iPod Touch moći 40 sati reproducirati glazbu i 8 sati videa. Također, dual-core A5 čipset koji pokreće iPhone 4S sada se nalazi u iPod Touch, čime je poboljšana brzina obrade i grafika. iPod Touch model sa Wi-Fi ima Bluetooth 4,0 sa LE i 802.1n povezivosti, baš kao i iPhone 5.

Apple je jučer na predstavljanju svojih novih uređaja ustvrdio da je iPodTouch najpopularniji glazbeni player i player za igranje na svijetu. iPod Touch podržava više od 175.000 igara i zabavnih aplikacija.

Apple je objavio da će se novi iPod Touch prodavati po cijeni od 299 dolara za 32 GB model i 399 dolara za 64 GB model.

Što se tiče novog iPod nano, radi se o najtanjem nano do sada, debljine 5,4 mm, koji sa ekranom osjetljivim na dodir veličine 2,5 inča podsjeća na minijaturni iPhone.

novi-ipod-nano

Ostale značajke uključuju gumb Home (kao kod iPhone-a), hardverske kontrole sa strane, za play / pause i naprijed / natrag, Bluetooth povezivost, kao i ugrađeni pedometar i FM tuner. Novi iPod nano biti će dostupan sljedećeg mjeseca i to samo sa jednim kapacitetom od 16 GB i koštat će 149 dolara.

Apple je također predstavio i redizajnirane slušalice za iPod nazvane "EarPods", za koje navodi da su rezultat trogodišnjeg razvoja. Osim što korisnicima nudi veči akomoditet za različite veličine uha, nove iPod slušalice sada imaju bogatiji bas i veću zaštitu od vlage nego predhodne slušalice a tu je sad i integrirani daljinski upravljč za podešavanje glasnoće, kontrolu reprodukcije i odgovaranje ili prekidanje poziva na iPhone. Apple EarPods prodavat će se za 29 dolara, a dolaziće u paketu s Apple uređajima.