microsoft-poklanja-surface

Božić ove godine dolazi nešto ranije za više od 94.000 zaposlenih u kompaniji Microsoft. Prema dobro obavještenim izvorima, kompanija Microsoft odlučila je da svojim zaposlenicim pokloni svoj tehnički paket koji uključuje Surface tablet, novi radno računalo sa Windows 8 i pametni telefon koji pokreće Windows Phone 8.

Ovaj potez kompanije Microsoft svakako je povezan sa predstojećim lansiranjem operativnog sustava Windows 8 i mobilnih Windows 8 uređaje koji su najavljeni za listopad. Microsoft bez svake sumnje želi da njegovi zaposlenici koriste njegove najnovije proizvode a ne neke konkurentne, tako da je ova gesta darovanja zaposlenima sjajan način za postizanje tog cilja.

Kompanija Microsoft obično svake tri godine mjenja ili nadograđuje radna računala svojim zaposlenicima, ali je u ovom slučaju napravljena iznimka. Ako uzmemo da će novo računalo i telefon biti korišteni za posao, darovanje Surface tableta je fantastična gesta Microsofta jer će njega zaposlenici sigurno najvećim djelom koristiti u privatne svrhe.

Ova velikodušnost kompanije Microsoft je korak dalje od onoga što njegov konkurent Apple čini za svoje zaposlenike. Naime, kompanija Apple ima praksu da svojim zaposlenici daje popust na računala, ali nikako da poklanja iPhone ili iPad.

Izvršni direktor kompanije Microsoft, Steve Ballmer, navodno je ovo poklanjanje tehničkog paketa zaposlenima najavio tijekom internog sastanka tako da se ne očekuje nikakvo zvanično saopštenje kompanije. Kao što to obično biva, neki zaposlenici su svoju radost i zahvalnost za besplatne poklone (posebice se misli na Surface) odmah podijelili sa svojim prijateljima na Twitter-u.

Darovi su svakako lijepa gesta za tako veliku i moćnu kompaniju kakva je Microsoft.