Twitter-ov API godinama je bio jedan od najpopularnijih na Internetu međutim, Twitter-ov odnos prema developerima počeo je da se menja. Prošlog meseca Twitter je objavio dolazak nekih velikih promena sa svojim novim API-jem. Twitter je sa tom najavom poljuljao svoj odnos da developer zajednicom a sve se još više pogoršalo prošlonedeljnim ažuriranjem Twitter Rules of the Road. Sada je Twitter konačno i zvanično objavio svoju ranije najavljenu novu verziju API v1.1.

Twitter je objavo da će developeri imati rok za prelazak na novu verziju API-ja do 5. marta 2013 godine. Twitter navodi da je rok od 6 meseci sasvim dovoljno vremena za prelazak na novu verziju, nakon isteka roka verzija v1.0 "više neće biti na raspolaganju."

Limit od 100.000 korisnika odnosiće se samo na mali skup klijenata koji kopiraju osnovno Twitter iskustvo tako da on neće važiti za većinu drugih aplikacija u širem ekosistema,

saopštio je Twitter.

Kada je prošli mesec najavljeno uvođenje ovoga ograničenja developer zajednica veoma je burno reagovala ali sada kao što možete da vidite, Twitter će samo ograničiti "mali skup klijenata", što bi donekle trebalo da umiri zajednicu developera.

Poenta je da Twitter ne želim da iko kopira Twitter iskustvo i dok god radite nešto drugo, kao što je otkrivanje zanimljivih statistika i slično, bićete bezbedni, bar za sada.