Wordpress

Najpopularnija blog platforma WordPress upravo je objavila novi dodatak (plugin) koji live-blogovanje čini izuzetno jednostavnim za svakoga.
WordPress je vodeća svetska blog platforma sa milionima sajtova koji ga koriste. Ovaj novi dodatak. prigodno nazvan Liveblog, omogućava blogerima da postavite male, sekvencijalne ispravke za najnovije vesti.

Novi WordPress dodatak objavljen je od strane Automattic, kompanije koja upravlja komercijalnom stranom WordPress-a.

Inovacija je da izdavači mogu ažurirarati Liveblog direktno na stranici dok čitaoci mogu da vide nova ažuriranja bez osvežavanja posta. Besplatna alatka omogućava WordPress korisnicima da brzo i jednostavno pretvore svaki post u Liveblog, čak i one postojeće postojeće, sa samo jednim čekiranjem kućice.

Autori će moći slati ažuriranja direktno sa stranice (ne sa admin kontrolne table), sa podrškom za prevlačenjem i otpuštanjem fotografija (drag&drop).

Blogeri su dugo oslanjali na spoljne, ugradive usluge za Liveblog događaje, tako da sa ovim novim dodatkom WordPress širi svoj domet i potencijalno ugrožava uspeh sličnih usluga trećih strana.

Ovaj novi dodatak možete pronaći na WordPress stranici sa dodacima. Kao što možete da vidite u ovom prezentacionom videu alat je relativno atraktivna sam po sebi, ali će možda zahtevati određeno prilagođavanje za vaš sajt.

Vaši čitaoci žele ažuriranja što je brže moguće, a mi mislimo da smo uspeli obezbediti najlakše i najfleksibilnije moguće izdavačko okruženje da bi to mogli postići,

saopštila je kompanija Automattic.