Svima je već dobro poznat rat između kompanija Apple i Samsung u kojem Apple optužuje Samsung za krađu dizajna i kršenje patenata korišćenih u izradi iPhone i iPad-a. Iako su u ratu ove dve kompanije su i najveći partneri s obzirom da Apple kupuje čipove kompanije Samsung koje ugrađuje u svoje proizvode.
Više od godinu dana kompanija Apple pokušava da smanji svoju zavisnost od Samsung-ove tehnologije, jer ove dve kompanije vode veliki broj Sudskih procesa širom sveta. Sada je visoki zvaničnik kompanije Samsung izjavio da im je Apple jasno stavio do znanja da ne planirate više da koristi njihovu tehnologiju.

Novi Apple A6 procesor koji se koristi u iPhone 5 u potpunosti je dizajniran od strane Apple-a i da je glavni razlog za njegov razvoj bio da se oslobodi zavisnost i uticaj Samsung-a koji je ranije učestvovao u projektovanju i razvoju čipova za Apple.

Po svemu sudeći kompanija Samsung nije više najveći partner Apple-a kojem je bez obzira na sudske sporove godinama unazad isporučivala milione svojih procesora. Mnogi se sada pitaju sa kim će Apple sklopiti partnerstvo za proizvodnju svojih vlastitih procesora? Prema nekim glasinama koje dolaze od analitičara i proizvođača čipova, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) će biti odgovoran za proizvodnju Apple-ove sledeće generacije sistema na čipu (System on Chip, SoC).

Treba reći da je Tajvanska kompanija TSMC najveći proizvođač čipova na svetu i mnogi analitičari veruju da će Apple raditi sa TSMC na proizvednji budućih čipova korišćenjem kompanijinog 20 nanometarskog procesa proizvodnje.

Izvori unutar Apple i Samsung navode da je odnos između ove dve kompanije toliko pogoršan da one sada samo razgovaraju o ispunjenju ugovorenih obaveza ne želeći ulaziti u pregovore o budućoj saradnji.