Microsoft Office 2013 konačno se došao u takozvanu RTM (Release To Manufacturing) fazu, što znači da je kodiranje i testiranje završeno. Objava da je razvoj Office 2013 završen znači da kompanija sada može da se fokusira na distribuciju nove verzije Office potrošačima i kompanijama.

Microsoft-ovo najambicioznije Office izdanje do sada prvo će biti dostupno korporativnim klijentima, u novembru, dok će obični korisnici moći uživati u novom Office 2013 početkom sledeće godine.

Kompanija Microsoft takođe je ponovila da će preview verzija novog Office biti dostupna na ARM Windows RT uređajima 26. oktobra kada Windows 8 bude zvanično pokrenut. Konačna verzija za Windows RT uređaje očekuje se negde između novembra i januara.

Kupcima će takođe za preuzimanje biti dostupni i povezani Office proizvodi koji uključuju SharePoint 2013, Lync 2013 i Exchange 2013.

Treba reći da će većina ljudi koristiti Office 2013 putem nove verzije Office 365, Microsoft-ove Cloud verzije Office koja se bazira na sistemu pretplate. Više o paketima i cenama pročitajte u članku “Microsoft objavio pakete i cene za Office 2013”.

Kompanija Microsoft takođe naglašava da će svi oni koji kupe Office 2010 od 19. oktobra dobiti novi Office 2013 besplatno, kada on postane dostupan.

Svi oni koji su zainteresovani da isprobaju novi Office 2013 pre kupovine sa Microsoft sajta mogu preuzeti “pre-release” verziju koja im je sada na raspolaganju. Osim toga, “preview” verzija novog Office 2013 će biti dostupna za Windows RT uređaje nakon zvaničnog predstavljanja Windows 8.