Poznati BitTorrent tracker Demonoid od juče je ponovo online. Pre tri meseca, Demonoid, koji je bio hostovan na serverima u Ukrajini, prvo je bio oboren u velikom DDoS napadu a potom i zvanično ugašen u policijskoj akciji pokrenutoj pod pritiskom Američkih vlasti.

Sada, nakon više od tri meseca Demonoid se neočekivano vratio. Važno je reći da je sam Web sajt (indeks i forum) i dalje nedostupan ipak, nekoliko hiljada Demonoid torrent trackera vratilo se u život. Nova IP adresa tracker-a ukazuje na to da su se serveri iz Ukrajine preselili u Hong Kong.

Kada je Demonoid pre više od tri meseca oboren, Anonymous haktivisti objavili su da će vratiti ovu torrent zajednicu online te da će pokrenuti DDoS napade na Ukrajinske vladine sajtove u znak odmazde za napad na Demonoid. Sada se tracker vratio online tako da ostaje da se vidi da li je Anonymous odgovoran za to ili stari Demonoid tim. Bilo kako bilo, tracker je online i za sada radi, a mnogi se nadaju i skorom povratku Web sajta i foruma.

povratak-demonoid-trackera

Vest o povratku trackera svakako će obradovati mnoge korisnike Demonoid-a, međutim, treba reći da oživljavanje Web sajta može potrajati i nekoliko nedelja. Naime, 2007 i 2009 godine Demonoid je pretrpeo slične DDoS napade, tada se tracker pojavio nekoliko nedelja pre samog Web sajta.