Kompanija Microsoft priopćila je da je video igra Halo 4 ušla u anale povijesti zabave sa ostvarenom prodajom vrijednom više od 220 milijuna dolara u prvih 24 sata.

Novo poglavlje u Halo seriji također je zasjenilo i najveće filmsko lansiranje u povijesti, Harry Potter i and the Deathly Hallows: Part 2. Naravno, kompanija Microsoft nema podatke koji bi pokazali da li je njegova Xbox 360 igra nadmašila Harry Potter-a na globalnoj razini.

Od 2001 godine, kada je prvi put predstavljena igra Halo, franšiza je zaradila više od 3,38 milijardi dolara. Microsoft Halo 4 igra imala je više od 4 milijuna igrača u prva četiri dana koji su potrošili 31,4 milijuna sati igrajući igru. Ukupan broj sati za igranje igara u cijeloj seriji prešao je 5 milijardi sati.

Oduševljeni smo što je lansiranje “Halo 4” označeno kao najveći događaj u svijetu zabave ove godine Zahvaljujući milijunima obožavatelja diljem svijeta “Halo” franšiza postiže rekorde. “Halo 4” igra imala je fenomenalan start te je za vrlo kratko vrijeme postala hit igra godine,

priopćio je Phil Spencer, korporativni potpredsjednik Microsoft Studios.

Microsoft također navodi i da je akcioni film, Halo 4: Forward Unto Dawn, ostvario uspjeh sa više od 46 milijuna pogleda do sada, uključujući i 39 milijuna pregleda na Machinima.com YouTube kanalu.

Microsoft Halo 4 Xbox 360 igra pokrenuta je 6. studenog sa ponoćnim otvaranjem u kojem je učestvovalo više od 10.000 trgovina u 40 zemalja širom svijeta.