gmail

Google-ov e-mail servis konačno je postao najveći svjetski e-mail provajder. Internet analitika kompanija comScore okončala je sve sporove oko Google Gmail dominacije na Webmail tržištu.
Prema podacima o Web prometu koje je comScore pratio u listopada, Google-ov e-mail servis konačno je pretekao Hotmail. Gmail je u listopadu imao 287,9 milijuna jedinstvenih posjetitelja diljem svijeta dok je Hotmail imao 286,2 milijuna jedinstvenih posjetitelja.

Kompanija Google prije nekoliko mjeseci je iznijela tvrdnju da je postala najveći svijetski e-mail provajder sa nešto više od 425 milijuna aktivnih korisnika u lipnju 2012. Također, Google je istakao da je Gmail u siječnju imao 350 milijuna jedinstvenih posjetitelja širom svijeta te da je došlo do ogromnog rasta u ovoj godini. Međutim, ove brojke koje je iznio Google drastično se razlikuje od brojki koje je objavila kompanija comScore. Važno je napomenuti da kompanija comScore u svom istraživanju nije pratila promet koji dolazi sa mobitela.

gmail ispred hotmail

Kompanija comScore u svom izvješću navodi da je Yahoo Mail na trećem mjestu te da je tijekom listopada imao 281,7 milijuna aktivnih korisnika. Unatoč svom položaju na globalnom tržištu, Yahoo i njegov e-mail servis još uvijek vladaju SAD-om s 76,7 milijuna aktivnih korisnika u odnosu na 69,1 milijuna koliko je imao Gmail i 35,5 milijuna koliko je imao Hotmail.

Broj jedinstvenih posjetitelja na sva tri e-mail servisa je u opadanju što neki objašnjavaju nedavnim pokretanjem izuzetno kvalitetnog Microsoft Outlook e-mail servisa. Treba reći i da na vodeću troju sigurno utjecati i dolazak AOL-ovog e-mail servisa koji se trenutno nalazi u zatvorenoj beta.