xbox surface tablet

Kada je u lipnju kompanija Microsoft prvi puta predstavila Surface tablet, mnogi mediju su objavili dokumentaciju iz koje se može zaključiti da Microsoft planira objaviti 7-inčni gaming tablet pod nazivom “Xbox Surface”.

Danas su mnogi online mediji prenijeli vijest da Microsoft već radi na hardveru za 7-inčni tablet čija će primarna namjena biti igranje igara.

Neimenovani izvor priopćili su da je specifikacija koja je procurila u javnost prije nekoliko mjeseci doista točno, što znači da će Xbox Surface tablet imati 7-inčni ekran osjetljiv na dodir, razlučivost od 1280 × 720 piksela, ARM procesor i 5 GB DDR3 RAM-a.

Xbox Surface tableta navodno će pokretati mali Windows kernel a ne punu verziju Windows-a koju 10-inčni Surface tablet koristi. Neimenovani izvori također navode da će Xbox konzolu za igranje proizvesti kompanija kao što su Pegatron i Foxconn, ali da će brigu o proizvodnji 7-inčnog gaming tableta biti zadužen sam Microsoft baš kao što je to slučaj sa tabletom Surface. Xbox Surface tablet navodno bi se treba naći na tržištu sljedeće godine, kada se očekuje i nova generacija konzole za igranje.

Proizvodnja Xbox tableta može poslužiti kao jeftiniji put prema Microsoft-ovom skupu SmartGlass značajki, koje iskustvo igranja sa Xbox 360 konzole proširuju na Windows 8 i Android tablete, a uskoro će također raditi na iOS uređajima.