Myspace

Nekada najveća društvena mreža MySpace navodno je u potrazi za 50 milijuna dolara investicija kako bi nastavila sa transformacijom sajata u servis za streaming glazbe koji bi bio direktni konkurent servisima kao što su Spotify i Pandora.

Informacija dolazi iz onoga što izgleda kao prezentacija koja je procurila od vlasnika MySpace-a, Interactive Media Holdings (aka Specific Media). Plan predviđa da MySpace pokrene uslugu streaminga glazbe negdje u drugom kvartalu 2013 godine. Specific Media vjeruje da MySpace ima prednost u odnosu na konkurenciju jer plaćaju manje pristojbe glazbenicima i nositeljima glazbenih prava. Trenutno na MySpace postoji oko 27 milijuna pjesama koje ne pripadaju velikim izdavačkim kućama što je oko polovice sve glazbe koja se sluša na sajtu.

myspace kao servis za streaming glazbe

Dokument otkriva da MySpace očekuje da će ove godine imati oko 15 milijuna dolara prihoda što je poboljšanje u odnosu na prethodnu godinu kada je imao samo 9 milijuna dolara prihoda. Također, dokument navodi da će MySpace u ovoj 2012 godini izgubiti oko 40 milijuna dolara a mogao bi izgubiti još 25 milijuna dolara u 2013 godini.

projekcija zarade za myspace

U dokumentu je prikazan plan kompanije Interactive Media Holdings za budućnost MySpace-a, koji uključuje i pronalaženje 50 milijuna dolara investicija koje bi ga već u drugom tromjesečju 2013 godine pretvorile u izravnog konkurenta servisima poput Spotify i Pandora.

Znalo se da će MySpace napraviti zaokret i fokusirati se više na glazbeno iskustvo nakon što je društvenu mrežu prošle godine kupila kompanija Specific Media za 35 milijuna dolara od News Corp. Treba reći da je kompanija uspjela privući ikonu pop glazbe Justin Timberlake-a da postane investitor ali i promoter novog MySpace. Prije dva mjeseca MySpace je doživio potpuni redizajn. Justin Timberlake priopćio je da se MySpace vraća sa novim zapanjujućim dizajnom napravljenim potpuno od nule.