Bitcoin Central, Bitcoin mjenjačnica koja je vrlo popularna u Europi, objavila je da je obezbjedila odobrenje regulatora da radi kao banka po Francuskom zakonu. Ova objava je još jedan znak rasta legitimnosti ove digitalne valute.

Nedavno je WordPress objavio da će početi da prihvaća Bitcoin, otvarajući svoju blog platformu za uplate korisnika iz zemljama koje nisu podržane od strane PayPal-a.

Predstavnik Paymium-a, Francuske kompanije koja upravlja sa Bitcoin Central, priopćio je da se kompanija udružila sa Francuskom procesorom plaćanja Aqoba i Francuskom bankom Credit Mutuel kako bi formirali uslugu plaćanja koja se bazira na Bitcoin. Korisnici će moći sredstva uplaćivati u Euro ili Bitcoin, i bez ikakvih problema vršiti konverziju iz jedne u drugu valutu.

Odobrenje Francuskih vlasti ima nekoliko ključnih prednosti, prema Paymium. Euro denominirana sredstva će biti osigurana od strane Francuske agencije za garanciju depozita. Računi će također biti integrirani u Francuski bankarski sustav, tako da korisnici mogu svoje plate automatski pohraniti na svoje račune i konvertovati u Bitcoins. Također, kompanija Paymium se nada da će uskoro izdati debitnu karticu koja će omogućiti korisnicima da troše svoje Bitcoins izravno na tradicionalnim prodajnim mjestima.

Za one koji ne znaju, Bitcoin je elektronska valuta koja koristi sustav javnih kriptiranih ključeva za proveru transakcije. Bitcoin je kodiran broj koji je uskladišten na računaru osobe koji ima fluktirajuću vrednost koja zavisi od zahteva tržišta.

Ostaje da se vidi hoće li novi poslovni partneri kompanije Paymium i dalje biti tako oduševljeni ovim odnosom nakon što sustav zaživi. Pseudonimni dizajn Bitcoin mreže i ireverzibilnost Bitcoin transakcija čini otkrivanje i spriječavanje lažnih transakcija iznimno teškim.

Sasvim je izvjesno da će Paymium usluga biti na meti prevaranata a kako će se kompanija nositi sa time utjecat će na uspjeh ili neuspjeh ovog poduhvata.